Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya stjärnor söker schlagerrevansch

/

Melodifestivalen fyller på nästa års startfält med veteraner som Alcazar, Shirley Clamp och Linda Bengtzing. Men också med nya favoriterna State of Drama, Oscar Zia och Anton Ewald som söker revansch. Och så Dr Alban.

Annons

Nu är det klart vilka 32 artister som tävlar i Melodifestivalen nästa år. SVT presenterade de resterande två startfälten på torsdagen.
Årets tävling innebar ett genombrott för flera artister som dock inte nådde hela vägen fram, men som nu är ute efter revansch. State of Drama, Anton Ewald och Janet Leon är alla tillbaka i tävlingen - liksom Oscar Zia som körade bakom Behring Miri i år.
- Det här året har jag gått in i tävlingen för att vinna och jag tror att jag gör det med den här låten, sade Anton Ewald på pressträffen om sin låt "Natural".

Revanschsugen
Anton Ewald kom fyra i finalen, State of Drama blev nia medan Janet Leon missade finalen. Nu är hon revanschsugen.
- Ja, jag känner att jag kan så himla mycket bättre. Vad det innebär vet jag inte, men jag kommer att göra mitt bästa och visa Sverige vad jag kan leverera, sade hon till SVT.
Oscar Zia, som även tävlade i "X factor" i fjol och kom tvåa i "Let's dance" i våras är nu med i Melodifestivalen.
- Det är en rolig poppig och fartfylld glad låt, det är jag ut i fingerspetsarna, sade han till SVT.
Precis som när de första 16 artisterna presenterades i tisdags finns det flera som är tillbaka i tävlingen.

Nionde gången
Alcazar återförenas för att tävla för femte gången - nu med låten "Blame it on the disco". Därmed ställer Andreas Lundstedt upp för nionde gången i tävlingen. Han var med första gången som soloartist 1996.
En annan schlagerfavorit är Linda Bengtzing som också tävlar för femte gången - nu med "Ta mig", skriven av rockaren Nicke Borg och hans fru Jojo Borg. Linda Bengtzing, som föder barn i dagarna, fanns liksom Alcazar inte på plats på pressträffen.
På plats var däremot Shirley Clamp som också är veteran i sammanhanget. Hon är med för sjätte gången i tävlingen och ställer upp med låten "Burning alive".
Ett av de mer oväntade inslagen i nästa års Melodifestival blir Dr Alban & Jessica Folcker. Duon har känt varandra sedan Jessica Folcker var 14 år och jobbade i Dr Albans klädbutik i Stockholm.
- Han är som min storebror, sa hon till SVT.

Så varför är Dr Alban med i Melodifestivalen?

- Varför inte, allting har sin tid. Det är dags.

Mikael Forsell/TT

Se hela liverapporteringen här bredvid.

Mer läsning

Annons