Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir bioveckan

Sjuan på Filmstaden satsar den närmaste perioden på att plocka ur önskelådan av kvalitetsfilmer. Det börjar i kväll och fortsätter fram till torsdag nästa vecka. Alla filmer startar klockan 20.30 och programmet ser ut så här:

Annons

Fredag:

"Krigets barn" - kanadensisk Oscarnominerad film som vunnit flera festivalpriser. Någonstans i Sahara lever 12-åriga Komona med sina föräldrar när soldaterna kommer. Efter att ha tillfångatagit alla barnen ställs Komona framför sina föräldrar och får ordern att mörda dom. Ett liv som barnsoldat har börjat.

Lördag:

"Turinhästen" - dubbelt prisbelönad i Berlin 2011. Filmen har sin utgångspunkt i en berättelse om filosofen Friedrich Nietzsche. 1889 blev han vittne till en misshandel av en häst i Turin. Turinhästen är Belá Tarrs tolkning av vad som hände.

Söndag:

"Guds hästar" - prisbelönad i Cannes 2012. Marockos Oscarbidrag 2014. Yachine och Hamid är bröder och lever i ett av Casablancas fattigaste områden. Livets skola är tuff, de två brödernas uppväxt kantas av motgångar. När Hamid en dag grips av polisen och sätts i fängelse ser det till en början ut att bli räddningen för Yachine men Hamid återvänder och allt går snabbt utför…

Måndag (9/12):

"Djupet" - nominerad till Dragon Award i Göteborg 2013. I mars 1984 sjunker fiskebåten Breki utanför Islands kust och drar med sig nästan hela besättningen ner i djupet. Tre överlever, men efter några timmar i det iskalla havet är det enbart en kvar. Efter sex timmar spolas den utmattade Gulli äntligen i land. Men väl där möts han av frågan hur han egentligen lyckats överleva och varför.

Tisdag (10/12):

"The Impossible" - Oscarnominerad och Golden Globenominerad. Filmen är baserad på en sann historia, och berättar historien om en familj fångad i förödelsen efter en av de värsta naturkatastroferna i vår livstid –tsunamin i Sydosasien.

Onsdag (11/12):

"Foxfire" - bästa kvinnliga skådespelare på San Sebastian 2012. En filmatisering av Joyce Carol Oates roman - en tjejligas bekännelser.

Torsdag (12/12):

"Efter revolutionen" - dubbelt prisbelönad i Venedig 2012. Studentrevolten i maj 1968 är avslutad men idéerna och upproret lever kvar. Gilles, en ung student med spirande konstnärsdrömmar, är fullt upptagen av tidens politiska strömningar och tillsammans med sina vänner engagerar han sig fullt i kampen för ett annat samhälle.

Mer läsning

Annons