Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnduo på ingång

I gamla skolhuset i Torsäker blir det både konsert och workshop.

Annons

I dag kommer Sandy Brechin och Gregor Borland, två av Skottlands mest framstående folkmusiker, till Gästrikland. De ska bjuda på tre konserter, en i Bergs Gamla Skola, Torsåker, i kväll och två i Sandviken nästa vecka där visiten avslutas på Drömfabriken kommande onsdag. En avstickare till Kulturoasen i Uppsala ska de också hinna med på söndag.

Förutom livespelningarna blir det låtkurs (workshop) i Torsåker på lördagen samt en traditionell session på tisdagen, där alla som vill vara med och spela är inbjudna till Lillpuben i Sandviken. Det ska bli precis som det brukar gå till på skotska pubar.

Dragspelaren Sandy Brechin är en av Skottlands storheter med över hundra skivor och världsturnéer i bagaget. Han är känd för sina snabba fingrar, sitt sväng och sin knäppa humor. Brechin spelar i fler band, bland andra Burach och The Jimi Shandrix Experience.

Fiolspelaren Gregor Borland har lärt sig spela av några av Skottlands legendariska spelmän. Han har bland annat spelat på Holyrood Palace för prins Charles och har uppträtt i Eurovision Song Contest.

Vad: konsert

Var: Bergs Gamla Skola, Torsåker

När: fredag 11 april

Mer läsning

Annons