Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Di Leva tolkar barndomsidolen – Bowie ska hyllas i ny krogshow

David Bowie var hans stora barndomsidol. Nu ska Thomas Di Leva tolka musikikonens låtar i nya krogshowen "Changes".

Annons

En vinterdag när Thomas Di Leva var elva år gick han förbi musikaffären Hagströms skyltfönster i Gävle där han skivomslagen till "Aladdin Sane" och "Pinups" av David Bowie. Från den dagen blev den brittiske musikikonen, som avled i januari förra året, Di Levas stora idol.

LÄS ÄVEN: Nyblivna ö-ägaren Molly Sandén om Thomas Di Leva: "Precis sådär lugn och härlig som man tror"

I mars och april nästa år gör Thomas Di Leva sin första krogshow någonsin, "Changes" på Hamburger Börs i Stockholm, där han tolkar låtar av David Bowie.

– Jag tror inte att jag hade blivit artist och låtskrivare om det inte vore för honom. Han var verkligen den som fick mig att försöka komma över att jag var så blyg, och började spela gitarr och sjunga låtar, säger Di Leva och fortsätter:

– Jag var ganska mobbad i skolan, och då kändes det som att David Bowie blev den som på något sätt ändå gav en hopp och drömmar, att det fanns plats för en även om man var annorlunda, och att det inte var fel att vara annorlunda.

Idén till att göra en hyllning till musikikonen föddes när Thomas Di Leva förra året turnerade med showen "Diggiloo" och tolkade en Bowielåt som gick hem hos publiken vid varje spelning.

SE ÄVEN: Vimmel från Di Levas konsert i Furuviksparken

Visionen kring krogshowen är att publiken ska få följa med från den där vinterdagen i Gävle när Thomas Di Leva upptäckte David Bowie, fram till i dag.

Men det är en utmaning att tolka David Bowies låtar.

– När man hör honom på radion stannar man alltid upp, för det är väldigt musikaliska låtar. De spänner över många olika register, många olika sångstilar, många oktaver och klanger. Det finns väl en anledning till att man nästan aldrig hör David Bowie-covers, säger Thomas Di Leva.

Han är däremot inte nervös.

– Det känns som en bonus, jag har ju haft turen och lyckan att ha fått hålla på med musik och turnera i hela mitt liv, jag har gjort 22 egna album och håller på än. Att då också få göra det här, att få göra en show kring en av de stora visionärerna inom modern pop samtidigt som det var min riktigt stora barndomsidol, det känner jag mig så himla glad för, säger han.

FLER NYHETER:

Gävlekvinna vann drygt 2 miljoner på Lotto – utan att veta om det: "Går liksom inte in i huvudet"

För Plus-kunder: Se mötet mellan Gävlemissarna: Miss World Sweden 2017 och Miss Universum-kandidaten 1964

Insändare: Invandring är ett större problem än tiggeri

För Plus-kunder: Bo Nordlings känningar i bröstet var hjärtproblem – efter tidig hjälp leder han nu gympapass

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar i din app

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons