Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärstjejen i Paradise Hotel som är årets svar på "Jasse"

/
  • För två år sedan var Sebastian Johansson från Gävle med i Paradise Hotel. Jennifer Alabi berättar att de har setts några gånger via gemensamma vänner.
  • De som diggade Jasmine
  • Grunduppställningen i årets Paradise Hotel består av Victoria, Chris, Emma, Oliver, Jennifer, Jonathan, Frida, Johnny, Adrian och Mette. Malin Gramer i mitten är programledare.

På måndag 31 augusti startar realitysåpan Paradise Hotel på TV3. Lär känna Jennifer Alabi från Skutskär som är med från start.

Annons

GD kunde inte närvara vid pressträffen för Paradise Hotel 2015 i Stockholm som hölls tio dagar innan premiären. Kanske var det lika bra då inte minst kvällstidningarna, som brukar hårdbevaka realitysåpan, var på plats och tiden med deltagarna knapp.

Vi ringer upp Jennifer Alabi torsdagen innan premiären, då hon är hemma i Skutskär. Hon är lätt att prata med, rak. Känslan är att hon antagligen var omtyckt i Paradiset. Lugnet på den norduppländska bruksorten en vardag jämfört med det som väntar Jennifer är svår att ta in. Vadsomhelst kan hända - fast det paradoxalt nog redan har hänt - då programmet är inspelat.

– De flesta deltagarna visste inte var Skutskär låg. När jag sa Gävle fattade de. Jag tycker Skutskär är Gävle. Till slut sa jag bara att jag kom "från skogen". De flesta som är med är från storstäder, framför allt Göteborg i år, berättar Jennifer Alabi för GD.

Hon vet vad som hände på lyxhotellet i Mexiko. Men det får hon givetvis inte säga något om. Risken är att det blir som i fjol då uppgifter om vem som skulle vinna läckte ut.

– Vänner och familj har inte varit jättepå. De vet att det inte är någon idé att tjata. Jag kommer inte säga något om hur det gick oavsett hur full jag är, lovar Jennifer Alabi.

Hon föddes 1991 i Göteborg där hon bodde sina första åtta år i stadsdelarna Bergsjön och Frölunda. 1999 flyttade familjen till Skutskär, där hon bott sedan dess. Förutom ett avbrott 2014 då hon bodde i Göteborg. En stad hon har en speciell kärleksrelation till och hon håller ännu kontakten med barndomsvänner därifrån. Gymnasiet gick hon på Borgis i Gävle.

Tills hon var 15 år höll hon på med friidrott i Gefle IF och var lovande om man ska tro gamla GD-artiklar om distriktsrekord på 60 meter med mera. I en artikel från 2006 berättade hon att drömmen var att söka in till juniorlandslaget och vara med i VM och EM.

– Friidrotten började som en rolig grej. Ju bättre jag blev desto större press blev det. Jag tog en paus när jag var femton, men sen kom jag aldrig tillbaka.

Tränar du något i dag?

– Det är det jag inte gör. Lite promenader då och då. Från aktiv friidrottare till lat människa. Nu måste jag börja träna, speciellt efter Mexiko.

Resan till Paradise Hotel kom till via att Paulina "Paow" Danielsson, vinnare av fjolårets säsong fixade in henne på introduktionsmöte. Jennifer fick skicka in en film om sig och omkring februari hölls slutcastingen där Jennifer blev antagen till programmet. Uppenbarligen tyckte produktionen (samlingsnamn för personerna bakom programmet) att hon hade "det".

– Vi klickade på mötet, jag babblade bara på och var mig själv, säger Jennifer Alabi.

Om tiden i Mexiko varit intensiv väntar en hektisk tid på annat sätt för Jennifer i Sverige som offentlig person. På måndag 31 augusti har Paradise Hotel premiär på TV3. Det sänds sedan måndag till onsdag klockan 22 varje kväll och finns att se på TV3 Play. Under de kommande fyra månaderna fram till finalen sänds mot slutet av året, kommer allt det gottigaste som hände på hotellet visas för hundratusentals svenskar.

Jennifer Alabi vet vad hon sett och upplevt, men hon inte hur programmet klipps eller vad andra sagt i sina "synkar". Det vill säga, de enskilda intervjuer som görs i enrum med deltagarna. Hon upplevde att hon kom bra överens med de flesta och lite oväntat jämfört med fjolårets säsong, var sammanhållningen mellan de kvinnliga deltagarna riktigt bra.

– Men man vet ju aldrig vad de säger bakom ryggen, lägger Jennifer Alabi till.

Vem av tidigare års PH-deltagare är du mest lik?

– Kanske Jasse (Jasmine Gustafsson, deltagare 2014). Hon sket i allt. Jag tror jag är likadan, men det beror på hur de klipper. Jag babblar också om sex, mat, skäms inte för att bajsa. Jag är mig själv helt enkelt.

Vad kan vi förvänta oss av årets säsong?

– Vi bjuder på mycket komedi det här året. Jag tror inte vi fattar hur roliga vi är.

Mamma Regina förekom i GD i fjol i ett reportage om hur hon till slut blev tillsammans med sin "Räkan". Mor och dotter jobbar båda inom vården, annars har de kärleken till "dans och uteliv" gemensamt.

LÄS MER:

Reportage om Jennifers mamma och pluspappa

Jennifer lackar ur på UL (hon fick till slut åka iväg till Sydkorea en vecka senare och pengarna tillbaka från UL)

Jennifer Alabi är med i Paradise Hotel

Mer läsning

Annons