Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken intensiv nöjessöndag

/

Trodde ni att söndagarna är rena sömnpillret för folk som söker efter liveunderhållning?Oftast är det väl så, men denna söndagskväll är ett rejält undantag. Eller vad sägs om:

Annons

* Claes Eriksson från den suveräna humorgruppen Galenskaparna (ni kanske minns ”Macken”) på Folkets Hus i Sandviken.

* The Mersey Beatles från Liverpool i ett efterlängtat återbesök i Gävle konserthus.

* Ale Möller & Bohuslän Big Band på Spegeln i Gävle.

* Chuck Hall Band på CC-puben.

* Dans till Shake på Parken.

Ja, det är bara att välja och vraka.

Claes Eriksson ska under en helkväll tillsammans med Anders Ekdahl undersöka scenens många möjligheter på ett, som han själv säger ”ganska underhållande sätt”. Publiken får vara med om exemplet på poesiafton, föredrag, revy, gudstjänst, musikal, teater, show, konferens med mera.

Personligheter som Professor Köttberg, Doktor Sidekick, Släktforskaren, Badvakten Ola, Pastor Himmelholm och många fler kommer att dyka upp.

Coverbandet The Mersey Beatles är äkta på så sätt att det kommer från Liverpool och har länge varit husband på världsberömda Cavern Club. Medlemmarna var även ambassadörer för Europas kulturstad 2008.

Fjolårets Sverige-turné (som även nådde Gävle) blev en succé, därför denna favorit i repris. En tresetare som brukar innehålla ett långt pärlband av klassiska Beatles-låtar, som ju på nytt blivit högaktuella i samband med utgivningen av samtliga album som blivit remixade. I år är det förresten 40 år sen beatlarna gick skilda vägar.

– De Gävlebor som missade spelningen i fjol tycker jag ska passa på nu, för det kommer att dröja innan bandet kommer tillbaka till Gävle. Det beror på att våra arrangemang de närmaste åren kommer att ligga utomlands, bland annat i Finland och Tyskland, påpekar Gunnar Åsard i arrangörsstaben.

Konserthuset konkurrerar på sätt och vis med sig självt i kväll eftersom det även blir en konsert med Bohuslän Big Band och husmusikern Ale Möller. Detta sker på Spegeln och musiken är specialskriven just för Bohuslän Big Band.

Under 1990-talet gjorde ”Arizonas bästa bluesband” några spelningar på CC-Puben. Nu kommer äntligen The Chuck Hall Band tillbaka.

Bandets ledare är, med sitt suveräna gitarrspel, den självklara motorn i bluesbandet som rivit ner superlativ vart än de kommit under sina åtskilliga turnéer i Norden.

”Populärare än någonsin”, ”Äkta gitarrmagi” och ”Han spelar så att klockan stannar” är bara några av de generösa formuleringar Chuck Hall ådragit sig under åren.

De danssugna kan bege sig till Parken i Gävle där Shake från Timrå spelar upp. Dessutom ska en live-cd spelas in under kvällen.

En nyhet är att Peter Ericsson, tidigare basist, sångare och låtskrivare i avsomnade Boogart från Gävle, numera är fast medlem i Shake. Detta sedan förre basisten Johan Karlsson hoppat av. Peter har tunga meriter och var mannen bakom ”This Is It”, som fick Gulklaven för årets bästa dansbandsalbum 2004. Peter har även förflutet i 80/90-talsbandet Modesty och har producerat andra band och artister, bland annat Kindbergs.

Peters beslut att satsa på Shake kommenterar han så här: ”Även om jag trott att min tid i dansbandssvängen var över i och med Boogarts avsked 2006 kände jag att det här var rätt grej, rätt tid i mitt liv just nu med ett fantastiskt hungrigt, spännande band som Shake”.

Mer läsning

Annons