Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarna fick ett gott skratt

/
 • Peter Jansson och Linnea Skalk samt Melker Persson och hans morfar Göran Persson på raden längst upp var några av av de Gävlebor som hade skoj åt komikerna i Parlamentet.
 • Några av vinnarna i GD:s SMS-tävling som ingick i publiken i kvällens avsnitt, från vänster Melker Persson, Göran Jonsson, Peter Jansson, Linnea Skalk, Jenny Lennefeldt och Jens Hildingson.
 • Kristoffer Appelquist närmast kameran i  Blå laget håller låda till programledaren Anders S Nilssons förtjusning. Lagkamraten            Per Andersson håller masken. I Röda laget ses Goran Ismail och Anders Jansson.

Annons

I kväll sänder TV4 säsongens näst sista av tolv upplagor av Parlamentet. Humorprogrammet med många av våra mest kända stå upp-artister är en riktig långkörare som behållit sin popularitet under inte mindre än 21 säsonger.

En grupp Gävlebor fanns med i publiken när inspelningen gjordes i SVT:s Studio 4 på Gärdet på eftermiddagen i förrgår. Kvällens program blir en riktig höjdare, tror vi oss veta.

– Verkligen skojigt och absolut värt resan hit, sa Peter Jansson, en av vinnarna i en SMS-tävling anordnad av GD.

– Kul, var sammanfattningen från Melker Persson, som med sina nio år förmodligen var allra yngst i publiken med uppåt 250 skrattande, applåderande och busvisslande deltagare.

Vid uppvärmningen före programmet fick publiken veta att det var tillåtet med burop också om någon gjorde en slät figur. Det gjorde ingen. Alltså heller inga burop. Och vi fick veta att vi var den absolut bästa publiken den här säsongen. Men så heter det alldeles säkert inför varje sändning.

Melker Persson, som deltog i sällskap med morfar Göran Jonsson, hade varit ännu gladare om Robert Gustafsson eller Björn med samma efternamn hade suttit där framme.

Det gjorde de alltså inte denna gång. Per Andersson och Kristoffer Appelquist i Blå laget och Goran Ismail och Anders Jansson i Röda laget var även de jätteroliga när de kommenterade och vrängde till det om en rad uppmärksammade händelser i veckan som gick.

Inspelningen pågick i en och en halv timme men bara ett par små avbrott och omtagningar. I kväll 20.30 visas programmet, som då blivit klippt till en halvtimme.

Ska bli intressant att kolla in hur mycket som tv-publiken går miste om.

Halvtimmen är dessutom inte ens en halvtimme.

Eftersom TV4 är en kommersiell kanal stjäl ju reklamen sådär fem minuter av tiden.

Ett av partierna vann väldigt klart denna kväll, siffrorna blev 68 mot 32. Om det var Röda eller Blå partiet som blev publikens favoriter denna gång får tittarna veta i kväll.

Mer läsning

Annons