Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att gå från ord till handling

Annons

Psykisk ohälsa ökar hos unga. Ungdomsmottagningar gör en ovärderlig insats för att hjälpa ungdomar och deras familjer med psykiska problem. Inte minst när det gäller det förebyggande arbetet. Genom mottagningarna kan vi investera i bättre hälsa och välmående för alla unga.

Mottagningarna fyller därför en mycket viktig funktion i länet och deras arbete skapar även samhällsekonomiska vinster. Mindre lidande hos de unga, och på sikt lägre kostnader för samhället för utebliven framtida vård.

Mot den bakgrunden är det mycket oroande att vissa ungdomsmottagningar inte ens är öppna i vår region, utan istället hänvisas ungdomarna till andra orter. Så är det inte tänkt och får heller inte fungera. En ungdomsmottagning ska naturligtvis vara välkänd av ungdomar och vara så tillgänglig som det bara är möjligt.

För att ungdomsmottagningen ska bli det naturliga valet för ungdomar, ska de inte behöva åka till annan ort och boka tid för besök. Det sättet att arbeta på är fel. Ungdomar ska enkelt kunna komma till en mottagning och få hjälp med sina problem.

Jag hoppas nu att den socialdemokratiska ledningen i Region Gävleborg också anser att tidig vård av våra unga är en viktig och prioriterad fråga. Ledningen säger själv att vården ska komma närmare invånarna. Nu har ni en möjlighet att visa i handling att ni menar det ni säger.

Maria Molin M

Regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons