Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det försvinner dubbelt så många statliga jobb som de regeringen skapar

/
  • Beslutet att lägga ner Migrationsverkets verksamhet i Gävle visar verkligen att den ena handen inte vet vad den andra gör, skriver Liberalerna.

Vi har en mycket svag regering. En regering som inte styr och leder. En regering som ger med ena handen och tar med den andra. Det blir resultatet om man inte har kontrollen eller makten över vad den andra handen gör, skriver Liberalernas Helene Åkerlind, Per-Åke Fredriksson och Kjell Helling.

Annons

Det resulterar i att vi i dag har en socialdemokratisk regering som spar på de som allra mest behöver samhällets stöd. Flera tusen personer har under detta år mist sin personliga assistans. Regeringen skyller på Försäkringskassan.

Mer läsning: Beslutet: Migrationsverket läggs ner i Gävle – 100 får lämna sina jobb: "Regionen blir en svart fläck på kartan"

Regeringen slår sig för bröstet och basunerar ut att fler statliga jobba ska utlokaliseras. Många hundratals familjer slängs in i osäkerhet då de utan förvarning förväntas flytta för att behålla sina jobb.

Samtidigt så försvinner dubbelt så många arbetstillfällen än regeringen tillskapar i Gävle kommun, eftersom regeringen väljer att passivt se på och låta Migrationsverket centralisera sin verksamhet till storstadsregionerna. Regeringen skyller på Migrationsverket.

Med en sådan svag regering som inte tycks kunna leda och styra sina myndigheter så känns det väldigt osäkert att vara en av alla samarbetspartner till regeringen i det stora byggprojektet, Hållbara städer. För vår kommun innebär projektet stora satsningar då en helt ny stadsdel ska växa fram på Näringen.

En ny stadsdel med alla utmaningar som det innebär. Vågar vi lita på att regeringen verkligen har förmågan att leda och styra tio myndigheter, Boverket, Formas, Länsstyrelsen, Myndigheten för delaktighet, Naturvårdsverket, Statens centrum för arkitektur och design, ArkDes, Energimyndigheten, Tillväxtverket Trafikverket och Vinnova.

Den socialdemokratiska regeringen har i år visat att de inte ens kan styra och leda en myndighet, hur ska det då gå med tio?

Vi är optimistiska och vill alltid tro det allra bästa. Men i dag känns det svårt. Beslutet att lägga ner Migrationsverkets verksamhet i Gävle visar verkligen att den ena handen inte vet vad den andra gör.

En stark regering styr och leder så att båda händerna samverkar. En stark regering förhindrar centralisering för att i framtiden slippa svårhanterade utlokaliseringar. Sverige behöver en stark regering.

Helene Åkerlind, L

kommunalråd

Per-Åke Fredriksson, L

riksdagskandidat

Kjell Helling, L

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons