Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Alliansen Gävle är det viktigt att Gävle utvecklas

Annons

Vi vill nu ta ansvar när Gefle IF har det tungt. Därför kommer vi rösta för beslutet om att Gefle IF ska få en minskad matchhyra, och låt oss hoppas att Gefle IF kommer tillbaka till Allsvenskan där laget hör hemma, snarast, skriver Alliansens kommunalråd.

Tisdagen den 21 mars sammanträder kommunstyrelsen. Många viktiga beslut för Gävles framtid kommer att tas. Vi hoppas få stor majoritet för de beslutsförslag som vi i Alliansen Gävle lagt fram.

Bland annat kommer ett beslut om Prolympia att tas. Prolympia är en viktig idrottsskola på grundskolenivå i Gävle. Det går bra för skolan och nu behöver de bygga en ny fastighet för skoländamål. Alliansen Gävle står positiva till att Prolympia förnyas och utvecklas på detta sätt, och därför kommer vi rösta för beslutet om att överlåta mark till Nya Prolympia.

När Gavlevallen byggdes stod Alliansen Gävle skeptiska till att cirka 140 miljoner skulle läggas på en ny arena. Gefle IF, som numera spelar där, ville vara kvar på Strömvallen om den rustades upp. Så blev det inte och Gefle IF fick ekonomiska problem till följd av hög hyra. Spelarinvesteringar uteblev och likaså de sportsliga resultaten.

I år kommer de att spela i Superettan. Åker man ur Allsvenskan sjunker också intäkterna på grund av uteblivna sponsorstöd. Alliansen Gävle vill nu ta ansvar när Gefle IF har det tungt. Därför kommer vi rösta för beslutet om att Gefle IF ska få en minskad matchhyra, och låt oss hoppas att Gefle IF kommer tillbaka till Allsvenskan där laget hör hemma, snarast.

Ett annat viktigt beslut som kommer att tas berör kommunens kommunikationsavdelning. Mer exakt handlar det om en genomlysning av verksamheten. Syftet är att se efter om kommunikationsavdelningen kan effektiviseras och om dess kostnader kan minska. För oss i Alliansen Gävle är det viktigt att våra verksamheter sköts så gott och effektivt det bara går. Därför kommer vi också att rösta för denna genomlysning.

Vi i Alliansen Gävle kommer även att rösta för en ökad samordning i samhällsbyggnadsprocessen i ett Gävle som växer. Går beslutet igenom kommer detta bidra till underlättande av bland annat bostadsbyggande.

Något som aldrig tidigare hänt är att Gävle kommun tydligt gått igenom vilka av våra fastigheter som kan säljas och rivas. Alliansen Gävle står positiva till den hanteringsplan som tagits fram. För oss är det viktigt att vi tar hand om det vi har bättre, och att någon annan får köpa en fastighet om vi inte behöver den. Därför kommer vi att rösta för denna hanteringsplan.

Alliansen Gävle kommer också att rösta för beslutet om att bygga fler studentbostäder i Kungsbäck. Många studenter har svårt att hitta bostäder i dag och skulle detta beslut bli till verklighet blir detta också ett steg i en positiv riktning. En positiv riktning som bidrar till att fler studenter kan få tillgång till egna bostäder. Detta är viktigt av så många olika skäl.

Dessa saker kommer det att beslutas om inom kort när kommunstyrelsen sammanträder, och vi hoppas att oppositionen vill vara med och rösta för dessa och många fler viktiga beslutsförslag. För på så vis hjälps vi åt att utveckla Gävle på bästa sätt.

Alliansen Gävles kommunalråd

Inger KällgrenSawela, M

Helene Åkerlind, L

Margaretha Wedin, C

Jan Myléus, KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons