Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fundera över när gränsen är nådd

Annons

Finns det situationer där naturvårdsorganisationer över huvud taget riskerar att få bekosta något i de otaliga rättsprocesser de startar? undrar K-E Hellsén, ordförande Jägareförbundet Gävleborg.

I insändare och debattartiklar under hösten och vintern har de så kallade naturvårdsorganisationerna, i frågor som berört rovdjursförvaltningen kritiserat landshövdingen för att gå andras ärenden. De har lagt ord i hennes mun, anklagat länsstyrelsens tjänstemän för bristande tjänsteutövning, anklagat politiker i Viltförvaltningsdelegationen för jäv och dessutom har man använt Viltförvaltningsdelegationens interna arbetsmateriel i några inlägg.

Under de senaste åren har man vid ett otal tillfällen överklagat beslut om licensjakt och skyddsjakt på rovdjur i länet. Det senaste i ordningen är skyddsjaktbeslutet på en hunddräpande varg i Prästskogsreviret som överklagats.

Det finns en gräns för när intresseorganisationers handlingar kan anses ha övergått till fanatism och sabotage. Som medborgare borde du fundera över när du tycker den gränsen passeras och vad som är en rimlig nivå för hur mycket skattemedel som ska användas till att administrera naturvårdsorganisationernas missnöjesyttringar.

Finns det situationer där naturvårdsorganisationer över huvud taget riskerar att få bekosta något i de otaliga rättsprocesser de startar? Som miljömedveten eller innehavare av ett dåligt miljösamvete finns det anledning att fundera över vad en slant till dessa organisationer används till. Det är ingen tvekan om att naturvårdsorganisationerna har bedömt att det i jakten på medel är mycket högt prioriterat att agera och synas i frågor runt stora rovdjur och speciellt i frågor runt vargen.

Till och med organisationer som WWF och SNF har satsat all sin heder för att följa de mer extrema rovdjursorganisationerna i jakt på medel och publicitet.

K-E Hellsén

ordförande Jägareförbundet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons