Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge kyrkovalet en chans

Det går inte längre att från partipolitiken låna och klistra på profana slagord och gamla uttjänta klysch­or, skriver Bengt Palmborg, Birgit Quarfoth och Marie-Ann Kruhsberg från Borgerligt alternativ.

Annons

Varför är vi så ointresserade av kyrkovalet?

Det rör sig ju ändå om varje människas relation till det stora mysteriet som vår existens utgör. Att finna en mening med och en personlig relation till detta stora fantastiska som vi ser i en god och kärleksfull Gud. En relation som förädlar och väcker behov av att dela denna upplevelse med likasinnade medmänniskor. En utveckling som grundar sig i och utgår från en sann Gudsgemenskap.

Vi i Borgerligt alternativ har insett att vi står inför ett vägval när det gäller kyrkovalet.

Det går inte längre att från partipolitiken låna och klistra på profana slagord och gamla uttjänta klyschor. Det är missvisande och gör kyrkan oförtjänt ointressant samtidigt som vi ser bort från det viktigaste, detta att skapa en hållbar och personlig relation till Gud.

Vi har alla kommit olika långt i vår strävan att nå ett hållbart mål, men trösten är att ingen är värdefullare än andra hos Gud som främst ser till vår ärliga strävan och våra personliga förutsättningar.

Vi inom Borgerligt alternativ vill skapa förutsättningar för vår fina, kunniga och hängivna personal tillsammans med våra intresserade frivilliga krafter, så att de efter bästa förmåga ska kunna lösa sina uppgifter till Valbo församling och dess medlemmars fromma.

Ge kyrkovalet en chans den 15 september!

Bengt Palmborg

Birgit Quarfoth

Marie-Ann Kruhsberg

Kandidater för Borgerligt alternativ i Valbo Församling

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons