Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj bostadstillägget och pensionerna!

Annons

Öppet brev till riksdagsledamöterna från Gävleborgs län: Vi har träffats tillsammans med representanter från Hoforshus för att samtala om olika typer av boende för äldre i vår kommun. Vi ser alla ett stort behov av bostäder då det i vår kommun bor många äldre varav många bor i egna villor, skriver PRO Hofors-Torsåker.

I dag är det brist på lägenheter som är anpassade för äldre både i Hofors och Torsåker. Kraven är bland annat hiss och närhet till service.

Vi konstaterade också att vi snabbt närmar oss ett katastrofläge vad det gäller äldres möjligheter att få ett boende till rimlig kostnad.

De hyresnivåer som blir både vid ombyggnad och nybyggnad kan en ensamstående pensionär med låg eller medelpension inte klara av.

Hyror på 10 000 kr/månaden är omöjliga att klara med en pension på ca 10 000 och med ett maxtak på bostadstillägget på 5 000 kr.

Även om man sålt en egen fastighet och är beredd att använda kapitalet till hyra blir det svårigheter på sikt.

Vi kräver därför att våra rikspolitiker omedelbart vidtar åtgärder för att höja bostadstillägget, höja pensionerna och ser över finansieringen av byggandet av bostäder för äldre.

PRO Hofors-Torsåkers Samorganisation

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons