Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tänkte på er lärare när jag tog emot examensbeviset

/

Jag tänkte på er när jag tog emot examensbeviset. Tack. Nu har jag varit ordförande för kommunens barn- och utbildningsnämnd ett år. Jag känner stolthet och ödmjukhet inför uppdraget, skriver Daniel Johansson, S.

Annons

Jag minns hur jag på Kanaljens förskola intill höghusen togs väl om hand som barn. Fick vänner och lärde mig sociala regler. På Värnaskolan trivdes jag på den gröna skolgården med pulkabacken om vintrarna. Intresset för världen väcktes genom böckerna på Hofors bibliotek. Böcker om länder, städer, djur och natur.

Sedan bar det av till Petréskolan. Idrottslektionerna var höjdpunkter. Vi hade fantastiska möjligheter med närheten till Hoforshallen, Stålringen samt löp- och skidspåren. Björkhagsskolan var sedan en annan höjdpunkt. Grupprummen, klasskamraterna och de skickliga lärarna.

Ja, lärarna i Hofors skolor. De jag mött under resan från Kanaljen till studenten har betytt mycket för min utveckling, både personligt och kunskapsmässigt. Ni har skapat förutsättningar för att jag som barn i en högteknologisk bruksort fått goda chanser att hänga med i ett modernt samhälle. Inte bara hänga med, utan dessutom vara med och skapa samhällsutveckling. Ni gav mig grunderna och studietekniken att läsa en ingenjörsutbildning i miljöteknik.

Jag tänkte på er när jag tog emot examensbeviset. Tack.

Nu har jag varit ordförande för kommunens barn- och utbildningsnämnd ett år. Jag känner stolthet och ödmjukhet inför uppdraget.

Nu knackar 2018 på dörren. Spännande utmaningar väntar. Kommunen växer. Förskolan i Torsåker byggs ut och planer finns att bygga en ny förskola i Hofors söder om E16. Ett arbete har inletts för att ta fram ett investeringsunderlag för framtidens grundskolor. 2018 är även ett valår.

Tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna leder vi Hofors kommun framåt i dag. Vi strävar efter att vara lösnings- och samarbetsinriktade. Gemensamma utmaningar hanteras bäst genom dialog och samförstånd.

Som socialdemokrat är det viktigt att göra vad jag kan för att alla barn ska ha en lyckad skolgång. Alla ska kunna göra fria livsval när vi står inför beslut som att välja yrken. Våga bli snickare, svetsare, lärare, hockeyproffs eller konstnärer. Studera vad vi vill och sedan kunna byta yrke på vägen genom det livslånga lärandet.

Tillsammans skapar vi ett samhälle med fria individer. För att nå dit krävs ett jämlikt system med skolor som stärker alla barn i vägen mot sin fulla potential. Det krävs också en S-ledd regering som tar kampen för att svenska skolor får likvärdiga förutsättningar utifrån sina behov.

Avslutningsvis vill jag delge mitt jullovstips: Låna en spännande bok. Läs den själv, eller med ett barn. Fundera också om du kan bidra mer i samhällsbygget!

Daniel Johansson, S

ordförande barn- och utbildningsnämnden, Hofors kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons