Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Lahenkorva har fel om biogasen

Vem pratar om avveckling? M satsar på framtidens förnyelsebara drivmedel, skriver Patrik Stenvard, M.

Annons

Jan Lahenkorva förfäras över budgetdebatten i regionfullmäktige 14/6 och anklagar oss moderater för att inte vilja satsa på förnyelsebara drivmedel för regionens bussar.

Han har fel.

Debatt: Varför vill M avveckla biogasbussarna?

Vi moderater ser däremot andra möjliga framtida förnyelsebara och mer kostnadseffektiva drivmedel för våra bussar och fordon. Vi lyssnar till branschen, som i likhet med oss, menar att framtiden inte nödvändigtvis består av biogas utan exempelvis eldrivna fordon.

Att som Jan, lyfta upp uppvaktning från Gästrike Ekogas som enda argument känns lite märkligt. Att sedan dessutom försöka skapa en intern konflikt mellan moderata företrädare på kommun- respektive regionnivå, blir bara löjeväckande.

Vi menar att kommuner och dess bolag själva ansvarar för investeringar och produkter de producerar, och så även region/landsting. Om sedan upphandling och/eller avtal ska ingås med kommunala bolag, sker det enligt gällande lagar och regler. Vi anser att det blir en snedvriden marknad om enskilda bolag kan förlita sig på region/landsting för att få avsättning för sin produkt.

Är det så att socialdemokraterna i Region Gävleborg tänker satsa ytterligare på biogasbussar för att säkerställa Gästrike Ekogas verksamhet? Vilka busslinjer måste då läggas ned för att ha råd med den jämförelsevis dyra biogasen och inköp av ytterligare fordon?

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons