Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Beckman, M behövs i riksdagen!

/

Annons

Vi partimedlemmar har redan röstat. I provvalet kom riksdagsledamoten Lars Beckman på en tydlig första plats – långt före alla andra kandidater, skriver Pekka Seitola M och entreprenör i Gävle

Nästa helg beslutar Moderaterna i Gävleborg om partiets riksdagslista. Vårt parti går mot det kanske viktigaste valet någonsin.

Vägvalet är tydligt: ska vi fortsätta på den inslagna vägen med en regering som står helt passiva inför landets största samhällsutmaningar: integrationsproblemen, ökad otrygghet, och med allt sämre förutsättningar för näringslivet?

Eller ska vi ta en ny väg som frigör entreprenörernas utvecklingskraft, snabbar på integrationen av nyanlända flyktingar samtidigt som vi säkrar lag och ordning?

Min bestämda uppfattning är att riksdagsledamoten Lars Beckman (M) är rätt person för att företräda vårt parti i riksdagen i denna utmanande samtid. Det finns främst tre skäl till det:

För det första är Beckman en idog röst för länets företagare. Under sina år som egenföretagare och som näringslivsföreträdare har han fått en unik insikt i vad som främjar entreprenörskap. Den insikten är avgörande om vi på riktigt ska säkra välståndet och få ned länets höga arbetslöshet.

För det andra har han en empatisk känsla. Ett exempel är hans engagemang i frågan om LSS-stödet. Hans argumentation och driv i frågan har sannolikt varit avgörande för att vända debatten om de cyniska nedskärningar som regeringen kom med under året. Nu backar regeringen, vilket är bra, men hade det hänt utan Beckmans engagemang?

För det tredje är Beckman en rakryggad politiker. Riksdagsledamoten Beckman var bland de första i Moderaterna att driva frågan om tiggeriförbud. Han vågar se och driva debatten om lag och ordning som få andra gör. Han har varit tydlig kring integrationsproblemen och hur de kan lösas.

Att vårt parti representeras av en tydlig företrädare för entreprenörskap, frihetlighet och pragmatism är en förutsättning för att vi ska vinna valet. Därutöver behöver vi en tydlig företrädare som har hög energi och djuplodade liberalkonservativa värderingar.

Vi partimedlemmar har redan röstat. I provvalet kom riksdagsledamoten Lars Beckman på en tydlig första plats – långt före alla andra kandidater. Ändå valde partiets ledning i länet att obegripligt nog peta ned Beckman utanför riksdagsplats.

Jag hoppas att alla ombud på nomineringsstämman ser samma fördelar för partiet som jag ser med att lägga sin röst på Lars Beckman. Han behövs i Sveriges Riksdag.

Pekka Seitola M och entreprenör i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons