Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfven har inte fått väljarnas förtroende!

Annons

Jag ser i några partier likheter med talibaners uppfattning, att det är deras syn på vem som ska styra i ett land som ska gälla. Detta oavsett om en majoritet av medborgarna inte delar deras syn. I vårt land är skillnaden, att här används inte våldsmetoder utan här tar man, genom att missbruka de demokratiska principerna, makten. Jag tror inte, att medlemmarna ser detta trots att det är vanligt i många kommuner.

I riksdagsvalet fick Alliansen 39.4 procent av rösterna, S 31 procent, SD 12,9 procent, V 5,7 procent och MP 6,9 procent. S+V+MP 43,6 procent. Resultatet innebär, att inget av partierna eller Alliansen och deras respektive valmanifest fick väljarmajoritetens förtroende. Resultatet innebär således, att väljarmajoriteten inte vill att något av dessa partier eller Alliansen ska styra vårt land! 60,4 procent vill inte ha Alliansen, 69 procent vill inte ha S, 87,1 procent inte SD, 94,3 procent inte V och 93,1 procent inte MP. 56,4 procent vill inte ha S+V+MP!

Stefan Löfven har inte fått väljarnas förtroende att vara statsminister. Han har, i brist på annat alternativ, fått uppdraget av Riksdagen. Han har inte fått i uppdrag att genomföra sitt valmanifest! Han försöker, trots att 60,4 procent av väljarna inte vill det, påtvinga oss ett sossestyre.

För att få fler röster än Alliansen förhandlar han (= köper röster) med V och MP, som idkar utpressning – läs V:s senaste. Han köper rösterna med att utlova eftergifter och ministerposter (till MP) trots att väljarna till 94,3 procent respektive 93,1 procent inte accepterat dessa partiers program – en kränkning av väljarna.

Det värsta är, att han lovar eftergifter som inte ens S vill införa. Det är på grund av sådant som jag anser, att S, V och MP har gemensamma drag med talibanerna. De vill tvinga på oss medborgare ett S-styre och sådant som vi i valet har satt oss emot! Detta är en kränkning av väljarna!

Löfven måste, för att vinna väljarnas förtroende, inse att han inte har fått förtroende att genomföra en vänsterpolitik. En regering måste ta hänsyn till väljarmajoriteten och inte kränka den. Den måste analysera de olika partiernas valmanifest och komma fram till vad som kan få en riksdagsmajoritet och föra en politik därefter. Löfven har som sagt inte fått i uppdrag av Riksdagen, att föra en vänsterpolitik.

Den rådande politiska situationen tvingar Alliansen att acceptera S-styret. Det innebär dock, att S inte får ges rätten att styra landet efter sina idéer. Även om ingen vill eller kan samarbeta med SD måste deras väljares röster respekteras vid beräkning av det demokratiska underlaget för regeringsmakten.

Våra valda ombud får inte tillåtas att kränka några väljare, även om väljarna inte röstar som ombuden önskar! Därför måste våra representanter respektera väljarnas ”dom” och inte tvinga på medborgarna sådant som väljarnas majoritet inte har valt!

Vid betecknandet av S, V och även MP som liknande talibaner grundar jag detta på deras faktiska agerande och på att de socialistiska ideologierna innebär att de i sin ideologi har, att deras socialistiska parti är de enda som vet ”sanningen” och att de därmed är de enda som har ”rätt och kompetens” att styra ett land trots att de är i minoritet.

För att nå detta och framför allt för att försvara sin makt när de tagit den, är de beredda att begränsa och trampa på medborgarnas demokratiska rättigheter. Lär av historien och märk partiernas agerande! Jag är också övertygad om att även SD mycket väl agerar liknande talibaner om tillfälle ges.

Olov Göransson

f.d. politiker (FP) med mer än tjugo års erfarenhet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons