Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S backar in i framtiden

Socialdemokraternas valmanifest för Gävle presenteras som en vänstersväng. Det är inte bara en vänstersväng utan en politik som backar in i framtiden, skriver Helene Åkerlind, FP

Annons

Vänstern har alltid varit ideologiska motståndare till valfrihet, och igår fick vi gävlebor tydliga besked. Ett fortsatt socialdemokratiskt styre i Gävle kommer att innebära minskad valfrihet. Socialdemokraterna säger ”Nej till friskolor”.

Samtidigt som valmanifestet innehåller förbud och minskad valfrihet vill man också satsa på mer entreprenörskap i skolan. Om man vill nå goda resultat är det känt för de flesta att praktik och teori måste gå hand i hand. Man kan inte i skolan utbilda i entreprenörskap samtidigt som man inom samma sektor helt vill förhindra det samma. För att entreprenörskapsandan ska frodas behövs mångfald, tolerans och valfrihet.

Vill Socialdemokraterna i Gävle ta bort det fria skolvalet? Är det så fel att föräldrar fattar beslut om vad de tror är bäst för sina barn? Jag och Folkpartiet vill uppmuntra och ser gärna att föräldrarna än mer engagerar sig i sina barns skolgång. Ett genuint engagemang kan bara nås om man har en reell makt att kunna påverka och göra egna val.

Nyttja din röst i valen den 25 maj och den 14 september så att du även efter valdagen får möjlighet att påverka och bestämma din vardag, var dag.

Helene Åkerlind

Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons