Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete – med eller utan dialog?

Annons

Vi moderater står alltid för ordning och reda, ansvar, dialog och samarbete. Vi anser att konstruktiva samtal kan bidra till bra lösningar på regionala utmaningar, skriver Patrik Stenvard, M, i en replik till Jan Lahenkorva, S (GD debatt den 24/11).

Jan Lahenkorva har återigen haft synpunkter på hur vi driver moderat politik i Regionen vilket inte förvånar mig – konstigt vore det annars. Denna gång lyfter han fram ett par av de frågor som beslutades på regionfullmäktige den gångna veckan.

Läs mer: Han sätter byråkrati före regional utveckling

Den senaste månaden har vi diskuterat finansieringen av vår lokala inkubatorverksamhet. Det är ett gemensamt ansvar mellan kommunerna och Regionen, och för oss är det viktigt att samarbetet fortsätter. Vi kan dock konstatera efter fullmäktigedebatten, att ingen dialog har skett mellan kommunerna och Regionen.

Utan några som helst underlag eller krav på redovisning och uppföljning, väljer de styrande i Regionen att spendera fyra miljoner av skattebetalarnas pengar på bidrag till en enskild förening.

Vi har efterfrågat en dialog med kommunerna om detta för att hitta gemensamma lösningar, men svaret från regionstyrelsens ordförande har varit att ”vi får finna oss i att Regionen är kommunernas plånbok”. Delar Jan Lahenkorva styrelseordförandes uppfattning? Vilka konsekvenser får då detta för det största ansvarsområden som Regionen fortfarande har, hälso- och sjukvård?

Den uteblivna dialogen med kommunerna bekräftas även då en av de tre kommunerna som har finansierat verksamheten, drogs sig ur dagen efter, och är inte beredd att fortsätta betala 1,5 miljoner till Movexum.

När det gäller Vänsterpartiets idé om mobilsamåkning så har vi tidigare debatterat det på insändarsidan, men jag kan nu bara konstatera att Jan Lahenkorvas egna tjänstemän i Regionen delar vår uppfattning att den som kör i ett sådant system bedriver svarttaxiverksamhet. Detta om något måste vara besvärande för Jan och hans kamrater i Regionen. 

Patrik Stenvard, M

Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons