Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan måste förstatligas!

Annons

Vi måste fortsätta driva frågan om att förstatliga skolan, skriver Evelyn Klöverstedt, FP.

OECD har i dagarna presenterat den rapport som Jan Björklund beställde som utbildningsminister. OECD pekar på att svensk skola fortsatt behöver reformeras.

Lärarnas kompetens måste stärkas, vi behöver bättre lärarutbildning och elevernas attityd i klassrummet förändras. Man vill se mer samarbete mellan skolor, att Skolinspektionen bör få ett större ansvar och man pekar även på att det inte enbart handlar om hur många lärare man har utan om vikten av att höja undervisningens kvalitet. Läraryrkets status måste höjas. Man pekar även ut Alliansens satsning på karriärtjänster som viktig.

För Folkpartiets del visar detta på att vi måste fortsätta reformera svensk skola. Att regeringen drar ned på karriärtjänster är oroväckande, speciellt att de tar bort karriärtjänsterna i utanförskapsområden då OECD pekar på att just detta behövs.

Vi behöver även fortsätta driva frågan om ett förstatligande av skolan. OECD:s rapport visar att de reformer vi genomförde i Alliansregeringen var rätt och visar också på att vi måste fortsätta våra satsningar på att öka lärarnas status, karriärtjänster och kunskapsfokus i skolan.

Evelyn Klöverstedt, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons