Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starta om diskussionen!

Diskussionen borde ha gällt vilken roll Rådhuset kan spela för att klargöra vilka positiva sidor som finns i Gävle, regionen, länet och Norduppland, skriver Conny Persson.

Annons

I GD den 6/10 ställer Lars Bohlund ett antal relevanta frågor till beslutsfattare. De politiska partiernas företrädare har definitivt lyst med sin frånvaro i diskussioner och i protokoll från kommunstyrelse och andra kommunala instanser angående Rådhusets position och framtida innehåll.

Vi är många kommuninvånare som har haft synpunkter, såväl i de lokala medierna som i skrivelser och medborgarförslag. Det är på sin plats att politiska företrädare börjar visonera och kanske till och med klargöra en kulturhistorisk byggnads betydelse och strategiska betydelse. Med detta menar jag att Rådhuset kan spela en stor roll för introduktion till Gävle kommun, Gävleborg och området kring Norra Uppland. Det verkar i vissa visioner som vi inte riktigt vet om vi är ”Porten till Norrland” eller ”Utposten till Mälardalen”.

Rådhusets fysiska rum kan spela en stor och vital roll för att klargöra vilka positiva egenskaper det finns i Gävle, regionen, länet och Norduppland. Så borde diskussionen ha skett, det vill säga ideologiserat det centrala rum, vilket kan vara en första introduktion till ovanstående, förutom de digitala presentationerna. Jag ska inte återupprepa alla de kloka förslag som lyfts fram utan jag vill att politiker och en samling vederhäftiga Gävlebor, Nordupplänningar och Gävleborgare får ett nytt uppdrag – det vill säga att utreda Rådhusets fysiska och ideologiska innehåll– vad ska vi med en introduktionspunkt och samlingspunkt till – i Rådhuset.

För några veckor sedan hade jag goda barndomskamrater på besök. Ja, vad bestod diskussionen av – jag påtalade Gävles förnämliga sidor – vad visste de? Kunskapen var synnerligen bristfällig. Att upprepa den tråkiga statistik de påtalade gällande Gävleborg och Gävle är något som tyvärr kom i dagen. Desto viktigare att fokusera på de bra och fina sidor som är möjliga i Gävle, Gävleborg och Norduppland. Därför låt Rådhusets framtid bygga på en bra och ny ideologiserad diskussion om vår gemensamma framtid i Norduppland, Gävle och Gävleborg.

Starta om med en förutsättningslös diskussion där även alla i områdets skolor och Högskoleutbildningar får komma till tals.

Conny Persson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons