Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige behöver en ny M-ledd alliansregering

/
  • Moderaterna är partiet för den som vill arbeta, som arbetar eller har arbetat, skriver Lars Beckman.

2018 blir ett viktigt och avgörande år för oss moderater. Det är nu vi har en stor möjlighet att vinna väljarnas förtroende så att vi både får fler M-styrda kommuner i samarbete med våra alliansvänner och ett regionstyre under M-ledning i länet, skriver Lars Beckman, M.

Annons

Vi som bor i Sverige förtjänar en ny M-ledd alliansregering. Inte för vår skull utan för medborgarnas skull! Vi kan inte fortsätta med fyra år till av ett rödgrönt kaos där såväl Miljöpartiet som Vänsterpartiet har fått ett oproportionellt inflytande över regeringens politik.

Två ytterlighetspartier där det ena partiet hatar företagsamhet och valfrihet i välfärden och det andra partiet verkligen ogillar mobilitet och infrastruktursatsningar som är nödvändiga för vårt län. Gemensamt för alla tre röda partier är dock att de vill bestämma hur du ska leva ditt liv.

Socialism och kommunism i en rödgrön blandning.

I veckan hade vi ett möte om rovdjur i Ljusdal. Det är uppenbart så att nuvarande regering helt enkelt har struntat i den rovdjursproposition som vi antog under förra mandatperioden rörande antalet vargar och andra rovdjur.

Konsekvenserna kan vi läsa om i våra lokala tidningar om hundar som blir tagna av vargar och om förskollärare som inte vågar släppa ut barnen på gården. Riksdagen har tagit ett beslut om både rörande antalet rovdjur och om behovet av en större geografisk spridning. Inget av de besluten följer regeringen.

Sverige och Gävleborg behöver mer lag och ordning och ökad trygghet. Det är inte acceptabelt att våra kommuninvånare inte kan känna trygghet eller att vardagsbrott inte klaras upp. Här krävs det högre löner för befintliga poliser och fler poliser.

I en rapport från riksdagens utredningstjänst så har jag visat att vårt län inte har fått fler än två poliser mer på tio år trots att man nationellt har ökat antalet poliser betydligt mer. I en annan rapport så har jag visat att antalet brott har ökat i vårt län så vi behöver verkligen fler poliser för att bekämpa den ökande brottsligheten. Det är också viktigt att alla samhällets resurser kan användas för att skapa trygghet.

Sverige och Gävleborg behöver ett bättre företagsklimat och fler i jobb. Den här regeringen har höjt skatterna med 60 miljarder på tre år för alla som arbetar och driver företag, och en vanlig barnfamilj har fått en minskning av köpkraften med åtskilliga tusenlappar per år.

Samtidigt har man höjt bidragen kraftigt för dem som inte arbetar – vilket innebär att man har gjort en giftcocktail mot jobben och företagsamheten i Sverige. Det är närmast en instruktionsbok för hur man sänker den ekonomiska tillväxten i ett land.

Sverige och Gävleborg behöver förbättra integrationen. Egentligen är det en enkel grundregel att förhålla sig till: Har man tagit sig till Sverige så ska man också försörja sig själv genom eget arbete. Det är var och ens ansvar att lära sig språket och göra sig anställningsbar eller – vilket många gör – driva företag och skapa jobb åt fler. Vi har föreslagit såväl bidragstak som att man ska kvalificera sig in i våra välfärdssystem.

Vi står upp för såväl äganderätten som för valfriheten i välfärden. Vi står upp för den enskilda människans rätt att leva sitt liv och politiken ska finnas där som stöd när det behövs – inte tvärtom som är socialismens politiska DNA.

Moderaterna är partiet för den som vill arbeta, som arbetar eller har arbetat. Du kan alltid lita på att vi står upp för dig och för Gävleborgs län i alla sammanhang.

Lars Beckman, M

hela länets riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons