Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten är på vår sida om pensionärsskatten

Svar till Moderaternas Lars Beckman och Lars-Arne Staxäng: Ni båda vet ju egentligen precis vad vi menar med pensionärsskatten, skriver Patrik Lundqvist, S.

Annons

Debatt: Det märks att vi kommit in i ett valår

Vi har aldrig, som de antyder sagt att skatten för pensionärer höjts av dem. Det är tydligt att man från moderat håll har svårt att värja sig för den verklighet de skapade och det är förståeligt. Ingen kan rakryggat stå upp för det de gjorde utan i stället anklagas vi för lögn när vi beskriver det.

Alliansregeringen är ansvarig för den orättvisa skillnaden i skattenivåer för pensionärer gentemot arbetare som vi har idag. När vi påpekar det försöker de försvara sig med att de minsann sänkte skatten för pensionärer, också! Jo tack, det vet vi nog, men de sänkte betydligt mer för de som arbetar. Det är den skillnaden vi kallar pensionärskatt, och det är den skillnaden vi steg för steg nu ser till att försvinner.

För många är den redan borta, men för de som har högst pensioner så lovar vi att ordna till det senast 2020. Naturligtvis samtidigt som vi också fortsätter satsa för att se till att vi har en äldrevård i världsklass och en bättre skola med fler utbildningsplatser för kommande generationer.

Så kan vi prioritera både rättvisa för pensionärerna och en utveckling av den svenska modellen för de som inte riktigt är framme vid pension ännu. Inte med sänkta skatter som lösning på alla problem.

Patrik Lundqvist, S

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons