Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har ökat bemanningen i äldreomsorgen

Alliansen Gävle delar helt Tobias Baudins, förbundsordförande Kommunal och Barbro Anderssons, Kommunal Mitt uppfattning att nyckeln till en god äldreomsorg stavas ökade resurser för en högre bemanning, för rätt bemanning och för en bättre arbetsmiljö för de anställda, skriver Anders Jansson, M.

Annons

Personaltätheten på Gävles äldreboenden har under det rödgröna styret i Gävle kommun varit bland de lägsta i landet. Stora nedskärningar genomfördes under 2011-12 främst på äldreboenden, och tyvärr fattade det rödgröna aldrig ett beslut om att återigen öka bemanningen.

Det blir svårt att få tiden att räcka till för den så viktiga ”lilla” aktiviteten med den äldre. Tid att sitta och prata, tid att läsa lite och så vidare. Många av våra dementa vill inte umgås i stora grupper därför är det så viktigt med det lilla mötet.

Alliansen Gävle ser alltid till individens behov i första hand! De personer som måste ha stöd ska få det bästa stöd som går att få. Till det krävs det mer personal på våra äldreboenden.

Det finns många positiva effekter för de äldre, lugnare miljö, mer tid för utevistelse mera tid att sitta ner och prata, att göra de små aktiviteterna som är så viktiga. En lugnare arbetssituation för personalen och på sikt en förutsättning att få bort gisslet delade turer.

Som Kommunal skriver ”Högre bemanning i äldreomsorgen är inte en fråga att skjuta på framtiden. Det handlar om nödvändiga och brådskande investeringar som behövs här och nu.”

Alliansen Gävle har gjort det och ökat bemanningen i äldreomsorgen. Vi är stolta över att ha kunnat öka bemanningen på riktigt i våra äldreboenden. Nya medarbetarna är nu på plats och gör skillnad för våra varje dag.

Anders Jansson, M

ordförande omvårdnadsnämnden Alliansen Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons