Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi prioriterar statens kärnuppgifter – inte bidrag och subventioner

/

Sverige är på många sätt ett fantastiskt land. Tack vare en stark internationell högkonjunktur går ekonomin på högvarv. Men vid en närmare granskning av siffrorna och prognoserna för framtiden ökar oron. Utanförskapet biter sig fast, vårdköerna växer och otryggheten är historiskt hög. Ovanpå detta presenterar regeringen en budget som ger allt till alla. En budget som riskerar Sveriges statsfinanser, skriver Tomas Tobé och Lars Beckman.

Annons

Moderaterna står för en annan inriktning. I vår budget stärker vi arbetslinjen för att bryta utanförskapet. Vi sänker skatten – med en tydlig inriktning mot löntagare med lägre inkomster. För en familj med två heltidslöner handlar det om nästan 1 000 kronor per månad. Samtidigt höjer vi också brytpunkten för när man betalar statlig inkomstskatt. Det gör att över 90 procent av grundskolelärarna slipper betala statlig inkomstskatt. Det handlar om grundläggande rättvisa, men också om att bygga Sverige starkare.

Under den nuvarande regeringen har vårdköerna fördubblats, på bara tre år. Att tvingas vänta allt längre på den hjälp och vård man behöver skapar oro, lidande och undergräver tilltron till att välfärden finns där när vi behöver den. Totalt satsar Moderaterna därför 19 miljarder kronor över den kommande budgetperioden för att korta köerna och höja kvaliteten i vården.

Moderaterna föreslår också den största budgetsatsningen på lag och ordning i Sverige på över 20 år. Rättsstaten är ryggraden i samhället. Fungerar inte rättsstaten urholkas framtidstron och tilliten. Alla medborgare, i hela Sverige, ska känna att polisen är närvarande. Därför måste poliserna bli fler och få höjda löner. För Gävleborg innebär Moderaternas satsning 240 nya polisanställda till år 2025.

Samtidigt som regeringen lagt fram en budget som främst gynnar dem själva på kort sikt, presenterar Moderaterna en budget som tar ansvar för Sverige på lång sikt. Vi ser att Sverige är ett fantastiskt land, men där problemen måste tas på allvar. Moderaterna vågar prioritera. Vi kommer alltid att prioritera arbetslinjen, välfärdens kärna och tryggheten högre än bidrag och subventioner.  

Tomas Tobé, M

riksdagsledamot från Gävleborg

Lars Beckman, M

riksdagsledamot från Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons