Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra sorters flyktingboenden

Annons

Det skriv mycket om flyktingboenden, om problem med att hitta sådana. Varför inte utnyttja alla dessa lyxhotell som står tomma i fjällvärlden?

Alla dessa lyxvillor på emellan 100-300 kvadrat som det finns ett överflöd av i alla fritidsbyar runt om i landet, som står tomma i 51 veckor per år. För några kronor i ersättning upplåts de säkert av de miljonärer som brukar dem, ägare är förstås bankerna.

Finns ett enklare boende också som vi svenskar älskar. Husvagn. Tusentals svenskar bor i husvagnen vintertid främst på helgerna, husvagnar som har centralvärme ofta bättre än hemma.

Husvagnsfirmorna över hela landet har 100 000-tals husvagnar stående som är vinterdugliga, det behövs bara en elanslutning för värme sedan har de plats för flyktingarna. Uppställningsplatser finns också. Ett exempel är flygfältet i utanför Tierp som flygvapnet använder, där finns allt, både duschar, kök med mera. Finns flera sådana i landet som kan användas. Finns också tomma hangarer insprängda i olika berg lite över allt.

Se framåt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons