Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vara osocial är ohälsosamt

Annons

Varför är vi svenskar så osociala?

Vi svenskar visar dygnet runt, på många olika vis, att vi ogillar att bemöta andra människor. Vi gör allt från och med att sätta oss så långt bort som möjligt på tåg eller buss, till att helt och hållet undvika ögonkontakt på affären. Ännu ett bra exempel är att man sällan ser svenska barn som är ute och leker, de sitter hellre hemma framför teknologin som de nu förtiden får tillgång till i en väldigt tidig ålder.

Vad händer med en människa som under nästintill hela sitt liv hållit sig undan från andra människor? Dagens Sverige visar tydligt svaret på detta: våran sociala utveckling försämras. Jag har själv vuxit upp framför en datorskärm, och än i dag känner jag mig mest bekväm där. Att vara osocial är ohälsosamt på många olika sätt, det försämrar inte bara din sociala kompetens men också din självkänsla och ditt självförtroende. Så när vi sedan tar oss ut i den stora vida världen så får vi en smäll i ansiktet så snabbt någon säger emot oss, vilket återigen försämrar våran självkänsla samt hindrar oss från att finna modet till att vara sociala igen.

Jag vill se en förändring! Skolor och föräldrar kan ta steget mot ett socialare Sverige. Ett Sverige där folk törs se varandra i ögonen samt sitta bredvid främlingar. Ett Sverige där vi inte bara lär ut de typiska skolämnena men också kurser om självkänsla. Ett Sverige som vågar.

dBorn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons