Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bli inte förvånade, kära nyblivna föräldrar

Annons

Gävle kommun växer så det knakar och fler och fler flyttar hit. Carina Blank & Co. är glada och planerar att bygga 300 nya lägenheter per år för att ta emot nyinflyttade i kommunen. Här i Gävle hoppas kommunledningen att du ska ha överseende med att staden sedan en tid tillbaka lider av ett extremläge och att de har trubbiga planeringsverktyg vad det gäller att beräkna befolkningsutvecklingen.

De styrande hoppas också att du som nyinflyttad ska ha överseende med att det sedan en tid tillbaka pågår upprepade personrån helg efter helg och att folk mer eller mindre uppmuntras till att hålla sig undan centrum efter mörkrets intåg.

Och snälla ni, ta inte för givet att ni ska få en förskoleplats bara för att ni flyttar in i kommunen! Det finns de som bott hela sitt liv i Gävle och som just nu har lämnat förlossningen som nyblivna föräldrar, vars barn har all rätt att få en plats på ett närliggande dagis om några månader, men som aldrig kommer att få uppleva den rättigheten. Det beror på att denna kommunen har ”trubbiga planeringsverktyg” och räknar fel på antal nyfödda barn år efter år.

Det verkar lite som om att det har blivit tradition och rutin bland Carina & Co. att smyga in några nya barn på stadens förskoleavdelningar strax efter nyår, och hoppas på att varken personal eller andra föräldrar ska märka något.

Så kära nyblivna föräldrar och Gävlebor, förbered er på att det där vallöftet om mindre barngrupper (rekommenderat antal ,13-15 barn/grupp), bara var en bluff, och att i verkligheten så växer våra barn upp med cirka 18 kompisar i samma grupp.

Bli inte förvånad när du upptäcker att din sexåring ska gå i en skola som inte har blivit renoverad på 20 år och vars toaletter ser värre ut än toaletterna på Stockholms Central, bli inte förbannad när du upptäcker att maten från Sodexo är tragisk och att barnen egentligen lever på knäckebröd hela dagarna.

Förbered dig på en kommun som sparar in på barn och ungdom år efter år.

L Söderström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons