Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefer smiter från sitt ansvar

Förskoleköer i Gävle kommun?

Annons

Jag är relativt nyinflyttad till Gävle med min fru och tre barn. Vi flyttade till jobb i Gävle, relativt bra jobb i branscher där det är svårt att rekrytera personal. Vi har tidigare varit i kontakt med förskoleköer i en kommun i Stockholmsområdet och vet att det oftast är brist på platser och svårt att få plats just där man vill och när man vill.

Ändå fast vår förväntan är låg så är både min fru och jag beklämda och faktiskt riktigt upprörda på vilket sätt förskoleplaceringen sköts i Gävle kommun. Vi har faktiskt redan förvarnat våra arbetsgivare om att vi har börjat se oss om efter andra jobb i någon annan kommun på grund av det bemötande vi fått från Barn och Ungdomsförvaltningen.

Chefer smiter från sitt ansvar och låter personal längre ner i organisationen sitta i kläm i och med att man gör sig okontaktbara. Man använder en planering som är oerhört beroende av enskilda medarbetare, om en av dessa skulle "försvinna" eller bli sjuk verkar hela placeringssystemet krascha.

Därför vill jag att ansvariga chefer på Barn och ungdom (och ja, det finns en hel drös av dem) svarar på följande frågor:

I grundskolan så har barn som bor nära skolan förtur, men inte i förskolan? Varför är det så?

Vi själva har precis fått köpa en extra bil för att hämta och lämna barn på dagis. På vårt närmaste dagis så är fler än hälften av barnen från andra delar av stan. Har inte Gävle kommun några miljömål att uppnå? Och om det finns sådan varför måste inte BoU följa dessa?

Varför har man en åldersförtur i förskolekön? Innebär inte det att ekonomiskt svaga personer, som ensamstående till exempel får extra svårt att få förskoleplats nära hemmet? Denna regel innebär ju också att många stannar hemma längre med sina barn, är det bra för vårt lokala näringsliv?

Vad som dock gör mig mest upprörd är att kön dessutom inte sköts på ett rättvist sätt utan här är det djungelns lag som råder, den som skriker högst får plats.

Inflyttad, snart utflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons