Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför flyttade vi bryggan från Edsviken

Bryggorna vid Sjösunda i Årsunda används till verksamhet som vänder sig till personer med funktionsnedsättning, en prioriterad grupp i kommunen.

Annons

Bryggorna vid Sjösunda var redan förra sommaren i dåligt skick och de behövde bytas ut.

Bryggan i Edsviken har till i sommar därför flyttats till Sjösunda i Årsunda. Bryggorna i Åshammar och Hammarby har tagits bort och kasserats av säkerhetsskäl eftersom de var i mycket dåligt skick. Vi har tyvärr brustit i kommunikationen till berörda i denna fråga och beklagar detta.

Vår uppfattning är att delar/sektioner av bryggan som låg i Sjösunda kan renoveras och återanvändas, till exempel i Edsviken. Vi kommer därför att till nästa sommar se över all användning av bryggor i kommunen och lämplig placering för dessa. Det kommer vi att göra både ur ett tillgänglighets- och säkerhetsperspektiv eftersom det är kommunen som har ansvar för säkerhet vid offentliga bryggor.

Kultur- och fritidsförvaltningen har redan i dag bra samarbete med föreningslivet kring skötsel av delar av kommunens utomhusbad och bryggor. Vi vill utveckla detta samarbete för att hitta fungerande och hållbara lösningar.

Kenneth Johansson

förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons