Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den här gången måste medierna skärpa till sig

Annons

Jaha, då ska en ny valrörelse dras igång. Den här gången hoppas jag att media, tidningar, radio och TV skärper till sig. Vi läsare och åhörare är intresserade av vad som händer och sker inte vad reportern eller skribenten tycker om det som händer och sker.

När medierna vill utöva sin makt blir det bara fel, det blir motsatt effekt. Eftersom många av dem som arbetar med media tillhör den yttersta rödgröna falangen försöker man påverka väljarnas åsikter genom att vinkla till reportage och nyheter.

Men effekten blir den motsatta, väljarna är inte dumma. Det är rent pinsamt att se rutinerade nyhetsankare på tv tappa konceptet, gå upp i falsett och få en konstig blick i ögonen när man ska intervjua en SD:are. Dessutom ställer man frågor som man inte ställer till någon annan politiker.

Det allvarligaste av allt är att medierna och även politiker åsidosätter demokratin som är det viktigaste vi har. Om man inte förstår detta kan det få mycket allvarliga konsekvenser.

Alla, både politiker och medier har målat in sig i ett hörn och det kommer inte att bli bättre efter nästa val enligt deras syn på saken. Man måste kliva ut från sina hörn och möta verkligheten. Politiker och väljare måste leva i samma värld annars fungerar det inte.

Därför tycker jag att denna gång ska medierna rapportera opartiskt om vad som händer och inget annat. Då kanske vi får en stabilare värld att leva i efter nästa val.

Båtsman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons