Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är viktigt med en balans i rovdjurspolitiken och att olika intressen vägs mot varandra

/
  • Lars Beckman, M, skriver slutreplik i debatten med Anders Ekholm.

Annons

Slutreplik till Anders Ekholm, MP: Det är viktigt med en balans i rovdjurspolitiken och att olika intressen vägs mot varandra. Det är att ta ansvar för Gävleborg och Sverige på riktigt.

Insändare: Beckmans bristande kunskaper i rovdjursfrågan

Om inaveln är så omfattande borde man ta bort hela vargstammen och börja om på nytt

Generande och barnsligt – kan bara uppfattas som dålig populistisk valretorik

Att ensidigt utmåla småföretagare inom jordbrukssektorn, hundägare, jägare och förskollärare som okunniga eller mig för den delen som varghatare vinner inte debatten på. Jag som varken är jägare eller hundägare har gått in i den här frågan under förra mandatperioden med att hitta just en balans.

Den rovdjursproposition som togs av Sveriges Riksdag av alliansen under förra mandatperioden väckte respekt i många läger. Tyvärr har nu MP/S-regeringen valt att inte följa riksdagens beslut vilket väcker både frustration och ilska hos många – som bor och lever i vargtäta områden. Det hade du, Anders Ekholm, kunnat lyssna till på träffen i Ljusdal som du valde att inte närvara på.

Att miljöpartiet har andra ingångsvärden än att det ska gå och leva på landsbygden i hela Sverige är en fråga för väljarna att utvärdera i valet 2018. Jag noterar att i SCB som kom i veckan har MP 3,3 procent av rösterna i den region som vi tillhör, och det om något är ett tydligt besked från väljarna om vad man anser om MP landsbygdsfientliga politik.

Nu är det dock inte enbart MP som ska bära skulden över den landsbygdfientliga politiken utan det är Socialdemokraterna som tillsammans med MP höjer bensinskatterna, fordonsskatterna, energiskatterna och som för en rovdjurspolitik som i bästa fall är anpassad för Södermalm i Stockholm.

Men även i Stockholm/Huddinge har man nu upplevt problem med varg på nära håll, när skolor har fått ställa in utflykter, enligt SVT på grund av att lärarna inte vågar ta ansvar för barnen med en varg gående utanför skolgården.

Jag hoppas att vi under 2018 kan föra ett vuxet och moget samtal även om rovdjurspolitiken istället för att påstå saker om varandra som är uppenbart felaktiga.

Lars Beckman, M

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons