Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det tror jag inte en sekund på, ­Camilla Larsson!

Annons

Vad bra! ”Vi har en bra verksamhet på förskolorna” Inget behöver förändras, allting flyter på i våra ”säkra” förskolor Jag kan som förälder känna mig helt trygg med att ha mina barn på förskolan för det verkar som om Camilla Larsson tycker att personalen på de kommunala förskolorna har tillräckligt med tid och kompetens att bedöma säkerhetsrisker som dessutom ständigt förändras, till exempel beroende på årstiden eller lokalers slitage.

Det tror jag inte sekund på.

Kanske Camilla Larsson som sitter på chefsstolen kan se till att ge samtliga förskolor riktlinjer för hur ett bra säkerhetstänkande kan bedrivas i stället för att lasta över hela ansvaret och säga att det inte finns några generella rutiner för säkerheten.

Jag har under några år med barn på dagis sett brister i elektricitet, istappar från tak, dåligt fungerande lås på grindar, snöhögar mot staketen etcetera.Till en början blev jag irriterad över bristerna och tyckte att personalen bättre borde se över säkerheten men jag har ändrat min åsikt och har insett att förskolepersonalen inte är vaktmästare, snöröjare eller elektriker. De är experter på att hjälpa våra barn att ha kul, känna sig trygga, utvecklas med mera.

Ge de kommunala förskolorna de resurser som krävs för att barnen ska kunna vara säkra på dagarna.

Ingen kedja är bättre än den svagaste länken, i det här fallet är den svaga länken säkerheten. När vi har fixat den länken kan vi möjligtvis säga: ”Vi har en bra verksamhet på förskolorna.”

HOL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons