Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har fel, demokratin fungerar utmärkt

/

Annons

Tryggve Emstedt framför en massa vänsterfloskler som alla är fel.

1. Riksdagsledamöternas löner är inte oskäliga. Till skillnad från Tryggve Emstedt kan de avsättas vid nästa val och deras timpenning är betydligt lägre än advokatens trots är deras arbete är väl så ansvarsfullt och krävande.

2. Sverigedemokraterna är representerade i riksdagen därför att de har över en miljon sympatisörer och de sitter i sin nuvarande position därför att övriga partier har misslyckats totalt med invandring och integration.

3. Polisen binds inte upp av några hundra nazister som demonstrerar. Polisen binds upp av kriminella om skjuter ihjäl varandra på löpande band i utanförskapsområdena.

3. Det är inte demokratins fel att vissa inte betalar sina räkningar. Det är deras eget fel. Sluta slarva och "rätta mun efter matsäcken" så får man inte betalninganmärkning.

4. Sociala förmåner kräver tyvärr kontroll för att inte överutnyttjas.

5. Barn som far illa måste omhändertas och antagligen skulle ännu fler behöva skiljas från sina biologiska föräldrar.

Insändare: Vi lever i en dysfunktionell demokrati

Om Tryggve Emstedt hade besvärat sig att lyssna till söndagens partiledardebatt så hade han hört att debattens vågor gick höga om vård, poliser, skola och invandrarfrågor. Det är bara för väljarna att välja vilken man litar på. Det är det som är en fungerande demokrati.

Advokaten tycker trots detta att Sveriges demokrati är dysfunktionell, så vad göra? Advokaten kanske ska bilda ett nytt parti som passar honom och hans gelikar.

Karljansa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons