Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett led i nedrustningen av yttrandefriheten

I samma stund som Maria Brander inför censur i den ”liberala” tidningen Gefle Dagblad har hon mage att påstå att hon värnar yttrande- och tryckfriheten!

Annons

Det är verkligen att kunna vända sanning till lögn utan att rodna.

Jag förutsätter att Maria Brander efter detta inställer firandet av yttrande- och tryckfrihetens dag.

Ingen tror väl att hennes prat om att stävja näthatet är den verkliga orsaken. Nej, detta är bara ett led i den fortgående nedrustningen av demokratin och yttrande- och tryckfriheten. Nu kan Gefle Dagblad i lugn och ro förhindra att sanningen kommer fram, under täckmanteln att man skall stävja näthatet. Genom historiens gång har vi sett många exempel där man använt sig av osanna förevändningar för att strypa det fria ordet.

Jag tackar framförallt tidningens insändar- och debattredaktör för den tid jag fått skriva i tidningen. Han har tycker jag, många gånger legat långt framme när det gällt att ta in åtminstone politiskt icke korrekta artiklar utifrån tidningens politiska färg.

Jag avstår från att i fortsättningen sända mina alster till Gefle Dagblad och begränsar dem därmed till de tidningar som ännu ej infört censur. Jag har haft både de som kritiserat mig men åtskilliga fler som gillat mina artiklar. För mig är det inte möjligt att skriva i en tidning som infört censur. Sen får Maria Brander gärna påstå något annat men då är hon inte sanningsenlig.

Olle Ljungbeck

Svar direkt:

Det är sorgligt att du tolkar vår nya kommentarspolicy som ett sätt att införa censur. Då tror jag att du har missförstått det hela. Det går fortfarande att diskutera artiklar på samma sätt som tidigare, bara du håller dig till våra diskussionsregler.

Reglerna handlar om vilken ton vi vill ha i kommentarsfälten, bland annat att ingen ska bli kränkt, att inläggen behandlar ämnet i artikeln och att vi vill ha ett vårdat språk. Däremot lägger vi oss naturligtvis inte i vilka åsikter du eller någon annan har.

Att vi först granskar inläggen är samma sätt som vi redan tidigare arbetar på när det gäller tidningens insändarsida som du refererar till. Den om något är väl ett bevis på att åsikter av vitt skilda slag får utrymme i Gefle Dagblad.

Jag tycker att du ska ge vår nya policy en chans innan du avfärdar den – eller oss – helt.

Maria Brander, chefredaktör Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons