Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett levande rådhus för alla!

/

Annons

Jag föreslår följande för Rådhuset:

Gästriklands rum med tillhörande släktforskningsrum flyttas från biblioteket till Rådhuset. Det behövs ett bildspel över stadens dåtids- och nutidshistoria. Ett läsrum skulle underlätta för gymnasiestuderande, högskolestuderande, lärare och forskare att göra vetenskapliga avhandlingar om Gävle stads historia.

Det skulle vara en fördel om det fanns kurser om stadens historia ordnad på ett lättsamt, informativt och intressant sätt för allmänheten, nyinflyttade och invandrare, det är vår plikt att bidra till integration. Det finns många människor som ingenting vet om stadens bakgrund. Bra med både dag- och kvällskurser. Även Sveriges geografi skulle vara nyttigt och intressant för många.

Ett konstgalleri av Gästriklands konstnärers skapande behövs också.

Underhållning, föredrag, intervjuer, musikstuderande kunde visa vad de kan. Även allsång några gånger under den mörka årstiden skulle uppskattas.

Konferens- och festvåning på tredje våningen, inklusive underhållning beroende på publikantal. Ett kafé på entrévåningen både ute och inne. Det kunde också ordnas catering till fester på tredje våningen. Mina idéer tar inte så många rum i anspråk så det kommer att finnas plats över för det övriga utnyttjandet.

En lyxrestaurang passar inte i det kulturella rådhus som är Gävles hjärta!

Kunskap, konst, kreativitet, kaffe och integration hör dit!

Mary Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons