Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett synnerligen obildat uttalande!

Annons

Gunilla Ohlström, leg psykolog och psykoterapeut uttalar sig i Gefle Dagblad den 20 oktober. Hon menar att föräldrautbildningar helt saknar värde och att ett deltagande i en sådan utbildning är helt bortkastat. Till detta ställningstagande ställer jag mig mycket frågande.

Jag som arbetar i en bildningsorganisation har en annan syn på bildning och utbildning, en syn som bygger på att vi alla kan lära oss något av varandra. Varje människa är unik och kan i ett resonemang med andra bidra med utökad kunskap till gruppen.

Jag menar att detta är ett faktum oavsett ämne!

Gunillas kategoriska sågning av föräldrautbildning som något värdefullt får mig att fundera på om hon med sina erfarenheter som psykoterapeut har kommit fram till att det just i denna enskilda fråga saknas värde av bildning och nätverksbyggande, eller om Gunillas syn är att värdet av bildning för den enskilda människan helt saknar värde?

Inte heller jag tjusas av fåniga facitprogram som ”Nanny” på tv, så där är jag och Gunilla helt överrens. Men jag tjusas lika lite av folk i Gunillas ställning som tror sig sitta inne med facit.

Jag tror inte det finns något facit i hur man är förälder, det handlar om värderingar, regler och kärlek, i en salig blandning, och i en lagom mix.

Självklart är det värdefullt att träffa andra föräldrar och prata om hur dom löser olika vardagsproblem, och hur andra gör för att få livspusslet att hänga ihop.

Att sen bilda ett nätverk eller varför inte kalla det, ”få nya vänner” i en studiecirkel kan ju enligt min mening inte vara direkt skadligt för barnet, eller?

Till sist vill jag bjuda in Gunilla Ohlström till att gästa någon av våra cirklar som riktar sig till föräldrar, så att du kan få chans att se hur värdefull vår bildningsverksamhet är. Kanske kan ett sådant möte även bidra till ökad kunskap. Vem vet?

Torgny Jacobsson

ABF Gästrikebygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons