Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får man ha puck och klubba då?

I många, många år har jag åkt skridskor på allmänhetens åkning i Läkerol Arenas B-hall på lördagmorgnar. Tidigare var det för min egen skull men på senare år är det för att mina barn ska få åka en stund.

Annons

Tidigare har det aldrig varit tillåtet med klubba och puck. Vilket jag, trots att jag själv har spelat ishockey, har accepterat eftersom det oftast är otroligt mycket folk som åker. Barnfamiljer, vuxna och ungdomar ska samsas på en ganska liten yta.

Därför blev jag väldigt förvånad när vi åkte dit första gången den här säsongen för två veckor sedan, när det nu plötsligt blivit tillåtet. Eller i alla fall sitter det inga skyltar längre att det är förbjudet. Då hade ett fåtal med sig klubba och puck och åkte runt och passade. I dag när vi var där hade var och varannan med sig det. Ungdomar åkte runt och sköt slagskott i sargen.

Mina barn, två och fyra år gamla, håller som så många andra barn precis på att lära sig att ta sig fram på ett par skridskor. De kan inte bromsa eller väja när det plötsligt kommer en puck i luften. När ett litet barn ramlar med en klubba i handen så kan de lätt träffa något annat barn med klubban.

Jag försöker lära mina barn att åka skridskor bra utan en klubba i handen. De hinner lära sig att hantera klubba och puck när de om något år börjar på hockeyskola.

De små målburar som många har använt som stöd är nu oftast upptagna av dem med klubba och puck. Vid många andra friåkningar så är det många hockeykillar som vill spela vänskapsmatcher. Vilket jag absolut förstår eftersom jag själv varit där. Men oftast går det då att samsas så att de som vill spela match håller till på ena halvan och de som vill träna åkningen håller till på den andra. Men då måste man i alla fall alltid vara väldigt uppmärksam och försiktig.

Vart ska vi barnfamiljer nu åka för att åka skridskor utan klubba och puck och för att slippa vara orolig och rädd för att barnen ska bli skadade?

Mamma till två skridskotokiga barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons