Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå ur facket!

Annons

Kommentar till insändarsignaturen Besviken deltidsanställd:

Läser din insändare och blir förbannad. Jag gick ur facket på 1980-talet efter att ha varit klubbordförande på två arbetsplatser. Jag tröttnade på fusk med traktamenten, fusk med ersättningar med mera och skrev till SIF (min fackförening) och ville veta hur jag skulle gå ur facket. Jag hade tänkt mig att de skulle höra av sig, men de skickade bara en blankett för att säga upp medlemskapet. Jag fyllde i blanketten om utträde, men stod kvar i A-kassan.

Man läser lite då och då om fiffel inom fackföreningsrörelsen och dessutom känner jag flera som drabbats av uppsägning och där facket inte gjort ett dyft för att alla ska få avgångsvederlag etcetera. Min erfarenhet är att det går alldeles utmärkt att inte vara med i fackföreningen. Ditt fackförbund Kommunal ger dessutom bidrag med cirka tre miljoner kronor årligen till Socialdemokraterna. Övriga partier får inget stöd från dem.

När du säger upp ditt medlemskap så kan du välja att antingen vara kvar i Kommunals A-kassa eller också gå över till Alfakassan, som är politiskt obunden.

Din avgift till Kommunal är i dag 334 kr/månad inklusive A-kassa, eller 242 utan A-kassa. I Alfakassan är avgiften för närvarande 120 kr/månad. A-kassa ska man ha. Det kostar ju bara fyra kronor per dag för en bra försäkring!

Lycka till!

Torbjörn Edlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons