Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle har Sveriges finaste brandstation

/
  • Flytta inte brandstationen, tycker insändarskribenten.

Annons

Hur kan politikerna fatta ett sådant beslut, att vilja flytta brandstationen från den bäst belägna platsen i Gävle?! Om vi ska hinna nå de större ytterområdena inom rimlig tid (tio minuter), så som Bomhus, Stigslund, Sätra, Andersberg.

Flyttar vi till Kungsbäck, så når vi inte ett av Gävles största ytterområde Bomhus, Lindbacka eller Hamnen inom rimlig tid. Vi har även årummet Gavleån som rinner mitt igenom stan, där det händer en hel del grejer på nätter och helger. Samt att kommunen satsar stort på Gävle strand och gasklockeområdet, på boende med mera och vill att mycket folk ska röra sig längs kajerna på båda sidor ut mot inre fjärden. Då är det verkligen viktigt med kort körtid, om vi ska ha en möjlighet att hinna fram i tid. Då känns det verkligen både konstigt och helt fel, att flytta från nuvarande plats till västra sidan om E4:an (Mackmyra Whisky) i Kungsbäck.

Och det pratas så stort om tillgänglighet till myndigheter med mera för kommuninnevånarna, nu kan förskolan, skolklasser och många andra besökare åka buss eller tåg fram till brandstationen. I dag är det från Stortorget 600 meter till brandstationen och 500 meter till polisen, det är 2300 meter till andra sidan E4:an från Stortorget.

Ni har säkert läst hur fort det går när det börjar brinna, så kanske ni förstår hur viktig placeringen av brandstationen är. Den ska ligga där kärnan av larmen är, inte ute i skogen långt från centrum. Gävle har Sveriges finaste brandstation som fyllde 125 år 2016 och ligger fortfarande på rätt plats efter 127 år.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons