Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss separata duschar i skolan

/

Annons

Varje dag tvingas barn och ungdomar duscha i gemensamma duschar på skolan efter idrotten och visa sig för alla andra med samma kön i ens klass. Och detta tycker skolan är ett måste? Jag tycker att separata duschar ska införas.

Jag vet själv att under min skoltid så har folk i omklädningsrummet kommenterat hur jag ser ut och jag har alltid känt ögon på mig i duschen som gjort mig obekväm.

Att vara barn och ungdom kan vara väldigt svårt. Man är ofta väldigt osäker på sig själv och hur man ser ut, det minsta man kan göra åt detta är att i alla fall hänga skynken för varje dusch så att man känner sig lite tryggare. På grund av att man måste duscha inför folk så är det flera som skiter i att duscha och går hellre runt svettiga i skolan.

Det är mycket hemskt som kan hända i omklädningsrum, bilder kan tas, man kan bli hånad för att man är för tjock eller för smal och allmänt inte ser ut som de rätta idealen. Barn och ungdomar kan vara väldigt hårda mot varandra och fråga eller påpeka saker rakt ut som kan göra att man känner sig ännu mer obekväm. Något som även kan vara väldigt känsligt är när man börjar komma in i puberteten och då känner man sig ofta ännu mer obekväm.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons