Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I vanlig ordning ett kort minne hos en M-politiker

Annons

Svar till Anders Jansson, M: Du skriver att personaltätheten i Gävle under lång tid varit bland den lägsta i landet och att S, V och MP gjort neddragningar samt att de aldrig gjort något för att öka bemanningen.

Insändare: Alliansen Gävle har nyanställt personal till äldreboenden

I vanlig ordning ett kort minne hos en M-politiker. Kanske hade besparingarna att göra med kommunernas ökade kostnader på grund av att människor blev utförsäkrade från a-kassa och sjukförsäkring, allt för att finansiera jobbskatteavdraget (infört av alliansen) som innebar mest till dem som redan hade det bäst.

Nuvarande S-regering tillförde från och med 2016 bemanningsmiljarder till kommunerna för att öka bemanningen inom äldreomsorgen.

Socialstyrelsens utvärdering visar att satsningen gett över 5 000 fler årsarbetskrafter i äldreomsorgen, framför allt undersköterskor (3 245 årsarbetskrafter), men också vårdbiträden (886), sjuksköterskor (282), arbetsterapeuter (140) och fysioterapeuter (124). Några kommuner har även satsat på dietister, kock, kallskänka eller vårdhundsförare.

Min fråga till Anders Jansson är, hur och till vad använde Gävle kommun regeringens extra satsning?

Min nu avlidne make bodde under tiden 2013-2016 på ett demensboende i Gävle. På hans avdelning fanns då åtta boende och två personal, 2016. Undersköterska på äldreboende, GD 25/1, beskriver en bemanning om fyra personal på 18 boende.

Anders Jansson, förklara vari består den år 2017 av alliansen Gävle utökade bemanningen? 

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons