Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag börjar tro att du verkligen är lärare

Annons

Insändarskribenten Ingemar uttrycker i sin slutreplik att det inte alltid ska vara roligt i skolan eftersom det inte är fallet utanför nämnda värld. Vad har du för sorgliga upplevelser av yrkeslivet, Ingemar? Är det då inte än viktigare att det åtminstone blir mer stimulerande och inspirerande lektioner i skolorna? Lärandet ska väl inte återspegla trista erfarenheter senare i livet!

Du anser att jag är ”vem som helst” i egenskap som förälder. Det är ett utomordentligt konstigt och skrämmande resonemang. Jag börjar misstänka att du verkligen är lärare, trots att du tidigare har påstått att så inte är fallet.

Vad gäller lärarutbildningarna i Sverige är det väl känt att de håller låg kvalitet, samt att betygskraven för intag är mycket låga. Det räcker långt som förklaring till läget i skolan, men den sanningen kommer aldrig att accepteras innanför skolans väggar.

Slutligen tycker Ingemar att jag ska vända mig till dem som styr över skolverksamheterna. Givetvis har jag haft kontakt med flertalet rektorer med mina synpunkter, men jag har alltid fått svaret att lärarna själva råder över sin undervisning och pedagogik. Så mycket är den (skenbara) styrningen värd.

P E Wedin

Fotnot: I och med detta inlägg avslutar vi debatten mellan P. E. Wedin och Ingemar.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons