Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag känner inte igen mig i det du beskriver

Annons

Svar till En less och förtvivlad uska: Jag känner inte igen mig i det du beskriver i din insändare. Jag jobbar själv på ett boende inom Omvårdnad Gävle. Där har vi ett fungerande teamarbete och ett gott närståendestöd när det gäller vård vid livets slutskede.

Insändare: Ingen ska behöva dö ensam

Vi har god kommunikation med SSK, enhetschef, hela personalgruppen, samt närstående. SSK pratar direkt med vår enhetschef när det är läge för extravak eller ett orosvak. Vi får det då insatt direkt, i första hand på natten, men är vi inte tillräckligt med personal under dag/kväll, så blir det insatt då också.

Hela tiden har vi god dialog med närstående, hur man vill ha det, med mera. Vi försöker också att det i första hand är kontaktpersonen som sitter bredvid, denne har ju sedan tidigare skapat en god relation mellan kund och anhörig. Är inte det möjligt så blir det ordinarie personal som sitter bredvid vid livets slutskede.

Detta ger ju trygghet både för kund och närstående. Vikarien som är beställd från Pfv, får i första hand arbeta på avdelningen, det kan ju givetvis ibland vara svårt för vikarien att vara ute på avdelningen, svåra kunder, har ingen medicindelegering med mera. Här kommer ju också teamarbetet in, kommunicera och samarbeta med varandra (vikarier som ordinarie).

En glad och positiv uska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons