Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tvingas nog att flytta

/

Det är med gråten i halsen som jag ödmjukt skriver denna vädjan till er om rättvisa.

Annons

Jag fick nyss hem en folder av er där det framgår att ni har inlett förhandlingar med Hyresgästföreningen angående den eventuella höjningen av hyrorna under 2014 för oss här i Sörby. Pengarna från den höjda hyran vill ni använda till att ”satsa på attraktivare utemiljöer, öka takten på stadsdelsförnyelsen, samt satsa på miljöarbetet”.

Om förslaget går igenom, så kommer hyrorna att höjas med 2,5 procent efter nyår.

Vilken underbar start på det nya året för mig som är ensamstående och sjukskriven. Jag höll andan när ni höjde hyrorna förra året, men när detta mönster upprepas igen så måste jag sätta ner foten. Det räcker nu. Jag är sjukskriven på heltid på grund av grova psykiska sjukdomar och måste gå till socialen för att få pengar.

Jag vill nu upplysa er om att socialen har satt ett tak på den högsta hyran som de kan bidra till. Detta tak har landat på 4 300 kronor. När jag flyttade in för runt ett år sedan så skrev jag kontrakt på en hyra på 4 142, året därpå så höjdes den till 4 227 och nu vill ni höja hyran till 4 333.

Om ni som är ansvariga för den eventuella hyreshöjningen har lärt er att räkna i skolan så ser ni då att min hyra kommer att överstiga den tillåtna gränsen hos socialen. Antingen så måste hyran förbli oförändrad, eller så höjer socialen taket för att jag ska slippa lämna min trygga fristad bakom mig.

Om jag inte blir tvingad av socialen att flytta nu, så kommer de säkerligen att ske i framtiden då mönstret troligtvis kommer att upprepas.

Har ni haft panikångest, mina damer och herrar?

Har ni legat på badrumsgolvet och kippat efter luft av ren och skär rädsla för att bli av med ert hem? Det spelar ingen roll hur många blommor ni planerar att plantera här på min nuvarande innergård, för jag tänker lik förbannat inte nöja mig med att behöva flytta ut mina möbler på gräsmattan och som, likt Ferdinand, fridfullt lukta på blommorna. Det räcker nu.

En medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons