Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofläge på Gävle sjukhus

/
  • Skribenten är mycket orolig över planerna för strokeavdelningen på Gävle sjukhus.

Annons

Gävle sjukhus upptagningsområde är i behov av minst 24 strokeplatser och geriatriken behöver minst 16 platser. Att man nu är beredd att slå samman dessa avdelningar beror inte på en uppdatering av behovet utan på att det helt enkelt inte finns tillräckligt med personal på strokeavdelningen.

Där finns personal till åtta (8!) vårdplatser. Geriatriken har personal till sina 16 platser. Så ponera då att en sammanslagen sker, då står strokeavdelningen där med sina åtta platser och utan chans att expandera för att geriatriken fyller resten av lokalerna. Geriatriken som också behöver expandera...

Det finns sex nedstängda vårdplatser på lungavdelningen (på grund av personalbrist), dessa platser ska strokeavderlningen, lungavdelningen och geriatriken tillsammans besätta. Trots att de med nöd och näppe klarar sina egna avdelningar.Det finns inga ansökningar till utlysta tjänster.

Det får lov att bli slut på dessa kortsiktiga paniklösningar. Arbetsmiljön har varit under all kritik under ett flertal år. Och inget händer! Ledningen kör oförtrutet på inslagen väg med fler och fler uppsägningar som följd.

Det blir i längden omöjligt att gå till jobbet med ont i magen av rädsla för att inte räcka till, att någon patient ska drabbas av den tidsbrist som råder. Patientsäkerheten är hotad vad som än sägs!

Hur många uppsägningar har ledningen kalkylerat med när det gäller geriatrikens och lungavdelningens personal?

Skrivbordet är en farlig plats att betrakta världen ifrån

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons