Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss få ett levande Gamla Gefle

/
  • Skribenten skulle vilja se mer liv och fler affärer i Gamla Gefle. Arkivbild

Annons

Har besökt ett gammalt reservat i Linköping, ”Gamla Linköping” som består av ett 100-tal fastigheter med kullerstensgator. Många levande affärer i gammal stil, personal som flanerar omkring i tidstypiska kläder och uniformer, till exempel poliser och militärer. Som besökare kan man också besöka flera serveringar och ett par mindre restauranger. Det finns också godisbutiker, antikaffärer med mera, liksom ett "tuff tuff-tåg" och hästskjuts runt området.

Det är också i övrigt välskött med öppna trädgårdar och hus där alla är välkomna att titta in.

Som besökare i Gamla Gefle, vad möter man då? Jo du ser ogräs upp till fönstren på vissa hus, skräpigt till max. Stängda slutna gårdar, inga vackra trädgårdar som visas upp, inte en enda servering, inga mysiga små affärer.

Du kan inte ens köpa dig en glass. Joe Hill-gården finns men Information saknas om denna anläggning vid ingångarna till området.

Varför inte ta efter andra städer som exempelvis Linköping? Låt besökare åka hästskjuts runt området, öppna serveringar, låt folk i tidstypiska kläder agera som guider och skapa lite liv i detta område.

Den 5/7 publicerades en insändare om brandfaran därstädes. Där nämns Jönköping som är en föregångare av att få en gammal stadsdel att leva. Jag håller med. Där är det verkligen en levande "gamla stan". Kan inte våra politiker gör studieresor landet och lära sig något om hur andra städer ser ut?

Resande man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons