Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångfald är bättre än enfald

Annons

Svar till "Skattebetalare sedan 1962" som tycker att Alliansen ska lägga ner Symfoniorkestern.

Mer läsning: Är symfoniorkestern en helig ko?

Jag tycker också att vi ska sluta ge ekonomiskt stöd till Brynäs IF och Gavlerinken. För att inte tala om Gefle IF och deras nya arena. Laget tar ju knappt några poäng och läktarna gapar nästan tomma. Snacka om ekonomiskt slöseri.

Stödet till konsten borde också upphöra. Konstig rondellkonst på norr till exempel. Kulturen i alla dess former är en ekonomisk belastning för kommunerna, som det borde sättas stopp för.

De som hävdar att ett samhälle behöver konst och kultur för att uppehålla demokratin och utveckla samhället för att skapa tro och hopp är ute och cyklar. Det värsta är att de kallar sig för demokratiska partier.

Tacka vet jag den nazistiske dramatikern Hans Johlst som myntade uttrycket : "När jag hör ordet kultur osäkrar jag min revolver."

Teater, opera och film kostar väl också oss skattebetalare pengar. Ibland är idrott som konst för konstens egen skull. Jag tänker på Superfemman i ishockey och Zlatans drömmål mot England på nationalarenan.

Nu ska jag blunda och slå mig till ro i fåtöljen och i nämnd ordning lyssna på Richard Wagner, Sofia Karlsson och Freddie Wadling. En perfekt uppladdning inför fotbolls-EM. Det är också kultur som kostar pengar.

Alla vet väl att fotboll inte är ett spel på liv eller död, det är mycket viktigare än så. Till sist, inte kommer ni i Alliansen att lägga ner den fina symfoniorkestern. Bra, det är bättre med mångfald i stället för enfald.

Lasse Gärdeman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons