Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste bussarna rivstarta?

/

Annons

Onsdagen den 12 augusti klockan19.32 åkte jag från Källöskolan med linje 1. Jag hann bara dra kortet i läsaren sen körde busschauffören iväg. Jag hann knappt sätta mig. I dag har det blivit mer och mer vanligt att busschauffören gör på detta sätt. Jag vill betona att det är få chaufförer som gör på detta sätt.

Nu har det gått så pass långt att jag och flera personer med mig som har svårt med balansen har blivit livrädda att överhuvudtaget att åka med lokalbussarna i Gävle.

I dag kostar en bussbiljett mycket pengar. Jag tycker att för det priset ska man få service, det vill säga att att man ska få åka med bussen på ett säkert sätt. I dag tycker jag att man inte får det när bussen rivstartar som om elden vore lös. Dessutom kan man som betalande passagerare bli skadad för livet.

Det finns försäkringar som ska täcka den inkomst som man förlorar men en kroppsskada kan aldrig ersättas med pengar. Nu är det hög tid för Nettbuss att agera mot dessa chaufförer som måste rivstarta från busshållplatser. Ni kan förlora massor med passagerare och vill ni det egentligen? Dessutom ger det Nettbuss dålig reklam.

Jag har själv funderat på om jag ska cykla in till mitt jobb från Furuvik, i dag verkar det vara lika farligt som att åka buss som att cykla i stadstrafiken. Säger man någonting så skyller chauffören bara på tidtabellen. Måste tidtabellen följas till punkt och pricka?

Hans Östman

Läs Nettbuss Stadsbussarnas svar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons