Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mina pengar ska gå till vård, omsorg och skola!

Annons

Jag är pensionär och väldigt angelägen om att varje skattekrona som jag betalar ska gå dit de hör hemma – i synnerhet som jag lägger in fler sådana än de som fortfarande jobbar. Min, och alla andras, skattepengar ska oavkortat gå till vård, omsorg, sjukvård och för all del också till skolan, även om just jag inte har någon direkt nytta av den numera.

I synnerhet Centerpartiets högröstade ledare, Annie Lööf, är oerhört upprörd över att privata företagare inom de ovan nämnda områdena inte ska få gå med vinst, alltså få pengar över att stoppa i egen ficka.

Men visst får de det, bara inte mina och andras skattepengar. Det är bara att företagarna tar ut en extra avgift av dem som absolut vill bli omsedda av privata företagare eller se sina barn utbildade i privatskolor.

Som i all annan privat verksamhet får väl den som absolut vill använda sig av denna betala en extra slant för den saken. Om alltså Annie Lööf och andra så gärna vill vända sig till någon privat aktör inom vården, omsorgen eller skolan får de väl betala ett par hundringar i månaden till det företaget, så att ägaren kan stoppa på sig en slant.

Men mina skattepengarna ska man ge attan i att dela ut, de ska oavkortat gå till det de är ämnade: Till vård, omsorg och skola.

80 år i år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons